Home Életmód Otthon, lakberendezés, kert Hatékony mennyezet szigetelés a költséghatékonyság biztosítására

Hatékony mennyezet szigetelés a költséghatékonyság biztosítására

roof insulation in attic

Az energiatakarékosság kérdésköre egyre gyakrabban kerül előtérbe, amire megéri kiemelt figyelmet fordítani. Ebből a szempontból a nyílászárók cseréje mellett, a mennyezet szigetelés is kulcsfontosságú tényezőnek nevezhető. Bár a falakon keresztül is jelentős hőveszteség alakulhat ki, de alapvetően a meleg felfelé törekszik, ezért itt érdemes útját állni. Szerencsére a modern építészeti megoldások révén már számos mód létezik arra, hogy a meleg levegőt bent tartsuk. Ezeket okosan alkalmazva, még a parasztház felújítás is történhet a hosszú távú költséghatékonyság jegyében.

Hová kerüljön a mennyezet szigetelés?

Az újkori építészeti eljárásoknál már alapvető a mennyezet szigetelés beépítése, de a régi ingatlanok esetében gyakran mellőzték ezt. Szerencsére az utólagos kialakítás semmilyen kihívást sem jelent, csak azt kell eldönteni, hová kerüljön az. A leginkább előnyös a padlástérbe való elhelyezés. A gerendák között kiválóan meglapulnak a kőzetgyapot és üvegvatta paplanok. Van mód lépésálló polisztirol használatára is, amennyiben tervben van a tetőtér beépítése. Az eleve magas belterű lakásoknál állmennyezet kialakításával köthető egybe a mennyezet szigetelés nagy hatékonysággal. Ugyanakkor a manzárd kiképzés sem elvetendő lehetőség, amivel a térkihasználás is javítható a mennyezet szigetelés mellett.

Történjen körültekintően a parasztház felújítás!

A szigetelés a parasztház felújítás alkalmával sem maradhat el. Itt, amire megéri figyelni, hogy csak lélegző termékeket szabad használni, valamint kiemelt figyelmet kell szentelni a vízzárásra is, úgy a tető, mint a talaj irányából. Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak azok az építészeti kivitelezések, amiknek a keretében a fő hangsúly a parasztház felújítás területére esik. A hagyományos építészeti stílust érdemes eredeti állapotában megőrizni, de ugyanakkor a jelen kor igényei szerint berendezni, módosítani. Kimondottan hangulatos otthon teremthető meg ilyen formában, nem mellesleg megspórolható a bontással és újjáépítéssel járó idő és anyagi veszteség. Szakember bevonására viszont mindenképpen szükség lesz a témában.

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version