Kezdőlap Életmód Életmód hírek Hamarosan óraátállítás – Az idén ekkor kezdődik a nyári időszámítás

Hamarosan óraátállítás – Az idén ekkor kezdődik a nyári időszámítás

alon

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A nyári időszámítás kezdete az idén:

Minden évben más márciusi dátumra esik a nyári időszámítás. Az óraátállítás napja pedig mindig vasárnap. Magyarországon a nyári időszámítás márciusi kezdetekor 2 órakor előre, októberben pedig 3 órakor kell visszaállítani az órákat.

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. 2020-ban ez azt jelenti, hogy március utolsó vasárnapján, azaz

március 29-én kell majd hajnali 2 órakor 3 órára előre állítani az órákat.

Vagyis a téli időszámításhoz képest ismét egy órával kevesebbet alhatunk. Magyarországon 1980-ban vezették be a nyári időszámítást.

A nyári-téli óraátállítást Magyarországon 1954 és 1957 közt az elektromos kapacitási nehézségek miatt alkalmazták, majd 1958 és 1979 között szünetelt a nyári időszámítás.

1980-ban vezették be újra, energiamegtakarítási céllal. Az óraátállítás sokakat megvisel, de bizonyos káros hatásait ki lehet küszöbölni, ha időben elkezdjük magunkat hozzászoktatni az “új időszámításhoz”.

alon, Hirmagazin.eu


Exit mobile version