Nem megerősített sajtóinformációk szerint az ukrán elnök attól teszi függővé a háború következő döntését, hogy megkapja-e Németországtól, az USA-tól és a G7-ektől a nehézfegyvereket..

A G7-országok külügyminisztereinek németországi találkozóján talán nem meglepő módon az Ukrajnában dúló háború volt a középpontban – írja a Reuters.

Az ARD német közszolgálati televízió tudósítása szerint Christine Lambrecht védelmi miniszter már a Rajna-vidék-Pfalz tartományban lévő Ramsteinben tájékoztatott arról, hogy a Scholz-kormány engedélyt adott Gepard típusú légelhárító harckocsik szállítására.

Az orosz invázió már fordulópontot jelentett és 1000 páncéltörő fegyver, 500 Stinger föld-levegő rakéta, valamint 2700 Strela légvédelmi rakéta átadásáról döntöttek.

Közben a NATO úgy döntött, hogy sem ők, sem pedig a NATO országai nem adnak, nem adhatnak nehézfegyvereket Ukrajnának, és a G7-es csúcstalálkozóján is abban állapodtak meg, hogy a milliárdos segítségnyújtás nem e nehézfegyverekről fog szólni, hanem humanitárius segítségről és az ujjáépítés megkezdéséhez szükséges első költségfinanszírozásról.

Ennek ellenére Olaf Sczolz német kancellár még az elmúlt napokban is azt ígérte Zelenszkíjnek, hogy egy átfogó támadáshoz elegendő mennyiségű – és minőségű nehézfegyverarzenált ad át Ukajnának.

Zelenszkij nagy dilemma előtt áll, mert a 600 Milliárd eurót csak abban az esetben kapja kézhez a helyreállításhoz, ha a háború hivatalosan is befejeződik, viszont ha megkapja a nehézfegyvereket, megkezdi Moszkva bombázását.

Szerinted mit dönt Zelenszkij? Megadja magát, vagy elkezdi bombázni Moszkvát?

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket! Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu