Home Hírek Háború Zelenszkij és Putyin sem akar meghátrálni 2024-ben – videó

Zelenszkij és Putyin sem akar meghátrálni 2024-ben – videó

hu.euronews.com

Az ukrán elnök a világ legnagyobb terrorszervezetének nevezte Oroszországot, Putyin pedig közölte: sohasem fognak meghátrálni.

Az Ukrajnát közel két éve megtámadó orosz erők pusztítását ígérte újévi beszédében az ukrán elnök. „Jövőre az ellenséget saját eszközeinkkel pusztítjuk” – mondta Volodimir Zelenszkij, aki közölte: 2024-ben egymillió drón lesz Ukrajna fegyverkészletében.

A televízióban elmondott beszédét ukrán tüzérségi eszközökről és vadászgépekről készült felvételekkel illusztrálták. Ukrajnának legalább egymillióval több drón lesz az arzenáljában 2024-ben, valamint a nyugati partnerek által szállított F-16-os vadászgépek – tette hozzá Zelenszkij.

„Pilótáink már tudják kezelni az F-16-osokat, bizonyos, hogy rövidesen látjuk őket az egünkön” – jelentette ki az ukrán elnök. „Az ellenségeink így megtudják, hogyan néz ki, amikor dühösek vagyunk”.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Volodimir Zelenszkij felszólította a nyugati szövetségeseket, hogy tartsák fenn a támogatásukat, amikor kifáradás jelei mutatkoznak a konfliktus kapcsán. Zelenszkij az év legnagyobb eredményének nevezte, hogy Ukrajna erősebb lett. Húszperces beszédében hangoztatta: a szabad Ukrajna győzni fog.

„Nem számít, hány rakétát indít az ellenség, nem számít, hányszor lövi tüzérséggel és támadja a városainkat, hitványul, könyörtelenül, tömegesen, hogy megtörje az ukránokat, mi mindig fel fogunk állni” – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin: Oroszország sosem fog meghátrálni

Oroszország képes a legnehezebb feladatokkal is megbirkózni és sosem fog meghátrálni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi beszédében, amelyet elsőként Oroszország távol-keleti felében sugároztak a televíziók.

Hangsúlyozta: semmi sem képes megosztani az orosz népet. „Nem egyszer bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a legnehezebb feladatokkal megbirkózni, és sosem hátrálunk meg, mert nincs olyan erő, amely képes lenne megosztani minket, elfelejtetni velünk ősapáink emlékét és hitét, vagy megtorpantani fejlődésünket” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Videó

Szerinte 2023-ban Oroszország határozottan megvédte érdekeit és értékeit. „Mi egy ország vagyunk, egy nagy család. Szavatoljuk hazánk biztos fejlődését, állampolgáraink jólétét és még erősebbé fogunk válni. Együtt vagyunk. És ez Oroszország jövőjének legmegbízhatóbb záloga” – mondta Putyin újévi jókívánságaival zárva beszédét.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version