Home Hírek Háború Zelenszkij a Herszonnál védekező oroszoknak: Meneküljenek!

Zelenszkij a Herszonnál védekező oroszoknak: Meneküljenek!

713853 680321 zelenszkij

Az ukrán elnök szerint a megindult offenzíva során a határig szorítják az orosz csapatokat.

Megkezdődött az ukrán csapatok ellentámadása a déli Herszon régióban, ahol a védekező oroszoknak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt tanácsolta:

„Ha életben akarnak maradni, itt az ideje, hogy az orosz hadsereg elmeneküljön”

– írja a Guardian. Zelenszkij hétfő esti beszédében nem tért ki külön az ellentámadásra, de azt mondta:

„A megszállóknak tudniuk kell: a határig szorítjuk vissza őket. A mi határunkig, amelynek a vonala mit sem változott”.

Azokkal, akik megadják magukat, a genfi egyezményeknek megfelelően fognak bánni – mondta az ukrán elnök, hozzátéve:
„ha nem hallgatnak rám, akkor katonáinkkal fognak összeakadni, akik nem állnak le addig, amíg fel nem szabadítják mindazt, ami Ukrajnához tartozik”.
„Ukrajna visszaszerzi, ami az övé.

A harkivi területet, a luhanszki területet, a donyecki területet, a zaporizzsjai területet, a herszoni területet, a Krímet… Ez mind meg fog történni”

– fogalmazott.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

mandiner

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version