Ásványvíz a palackban, szűrt víz a csapból leszűrve, vagy a kútvíz, ami bármelyik mályvízű földforrásből ered?

Elsőre talán azt hisszük, hogy minden víz ugyanolyan ízű, és az ég világon semmi különbség nincs az ásványvíz, a csapvíz és a tisztított víz között. Ez pedig óriási tévedés, ezért úgy döntöttünk, hogy teszteljük saját magunkat! Kíváncsiak voltunk, hogy vajon ízben, szagban és állagban van-e különbség a fent említett vizek között, ezért egy teszt keretein belül meg is csináltuk véleményezéseket!

1. Egészségvédő hatás

tisztított víz fogyasztása csökkenti a szervezetbe jutó káros anyagok mennyiségét. A csapvíz gyakran tartalmazhat szennyeződéseket, például nehézfémeket, vegyi anyagokat és baktériumokat, amelyek hosszú távon károsíthatják az egészséget.

Az univerzális bi-flux szűrőbetét például hatékonyan csökkenti a csapvízben előforduló nem kívánt és egészségtelen összetevőket, így a víz biztonságosabbá válik. Az egészségünk megőrzése érdekében érdemes olyan vizet fogyasztani, amely mentes ezektől a szennyeződésektől.

2. Jobb íz és szag

Sokan észreveszik, hogy a csapvíz íze és szaga nem mindig kellemes, különösen, ha klórral kezelik. A tisztított víz íze és szaga azonban jelentősen javulhat a szűrési folyamatok révén. A szénszűrők és egyéb tisztítási technológiák eltávolítják a klórt és más ízrontó anyagokat, így a víz frissebb és tisztább ízű lesz. Ez nemcsak az ivóvíz fogyasztását teszi élvezetesebbé, hanem az olyan ételek és italok ízét is javítja, amelyekhez vizet használunk.

3. Gazdaságos megoldás

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a tisztított víz drágább, hosszú távon gazdaságosabb lehet, mint a palackozott víz vásárlása. Egy egyszeri beruházás egy szuper víztisztító berendezésbe, mint amilyen például egy egyszerű víztisztító kancsó, hosszú távon megtérülhet. Emellett csökkenti a műanyag palackok használatát, ami nemcsak a pénztárcánkat, hanem a környezetet is kíméli. A tisztított víz fogyasztásával elkerülhetjük a folyamatos palackozott vízvásárlás költségeit és környezeti hatásait.

4. Környezetbarát választás

tisztított víz fogyasztása környezetbarát alternatíva a palackozott vízhez képest. A műanyag palackok gyártása és szállítása jelentős környezeti terhelést jelent, és a műanyag hulladékok szennyezik a természetet. A tisztított víz használatával csökkenthetjük a műanyag hulladék mennyiségét, és hozzájárulhatunk a fenntarthatóbb jövőhöz. A saját víztisztító berendezés használata segít csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat és támogatja a környezetvédelmi erőfeszítéseket.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu