A húszi milícia által ellenőrzött „Al-Masirah” jemeni tévécsatorna jelentése szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szombaton két légicsapást hajtott végre Ras Isa kikötője ellen a Vörös-tengeri Saleef kikötővárosban.

Az amerikai erők arról számoltak be, hogy megsemmisítették az iszlamista húszi milícia hajó elleni rakétaállását, amely már kilövésre készen állt. A CENTCOM, az Egyesült Államok központi parancsnoksága az X-portálon tett közleménye szerint a milícia által ellenőrzött területen felállított

RAKÉTAÁLLÁS VESZÉLYT JELENTETT AZ AMERIKAI HADIHAJÓKRA ÉS A VILÁGKERESKEDELEM SZEMPONTJÁBÓL FONTOS HAJÓZÁSI ÚTVONALON KÖZLEKEDŐ KERESKEDELMI HAJÓKRA.

Twitter-post

Az Izrael és a Hamász iszlamista terrorszervezet közötti gázai háború kezdete óta a húszi milícia többször is megtámadott hajókat a Vörös-tengeren.

Twitter-post

A HAMÁSSZAL SZOLIDÁRIS HÚSZIK A JEMENI PARTOKNÁL A FELTÉTELEZÉSÜK SZERINT IZRAELI KAPCSOLATTAL RENDELKEZŐ TEHERHAJÓKAT TÁMADJÁK.

A támadásokra válaszul az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság az elmúlt hetekben több katonai csapást is végrehajtott a húszi állások ellen.

Twitter-post

Címváltoztatás

Forrás

HIRMAGAZIN.EU