Egy körülbelül ezerötszáz négyzetméter alapterületű, használaton kívüli épületben keletkezett tűz, majd égett teljes terjedelmében hétfőn éjszaka Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a budapesti hivatásos- és önkéntes tűzoltók, összesen tizenkét gépjárművel érkeztek ki a helyszínre. A lángokat több oldalról kezdték támadni a műveleti szolgálat irányításával, tíz vízsugarat kellett bevetni – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Az oltás közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott és az épület életveszélyessé vált, ezért a tűzoltók csak kívülről tudták oltani a lángokat, a magasból egy létrás tűzoltó gépjárműre szerelt vízágyú is működött.

Az oltással párhuzamosan az egységek két közeli épületet is védtek a lángoktól, az egyik épület óvodaként működik – mindkettő esetében sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek. Az épületekben senki nem tartózkodott, az eset során így senki nem sérült meg. A hivatásos tűzoltók munkáját a rózsadombi önkéntesek támogatták.

Nyitókép: MTI / Mihádák Zoltán

Forrás: infostart.hu