Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Videón, ahogy kifosztja az alvó utast – öt nappal azután, hogy hasonlóért...

Videón, ahogy kifosztja az alvó utast – öt nappal azután, hogy hasonlóért elítélték

1661326625 yvhf1tbzl md

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott fegyházbüntetését tölti.

A vádirat szerint az ügy vádlottja 2020. február 26-án a hajnali órákban egy ismeretlen társával együtt a VI. kerület, Nyugati pályaudvarnál felszállt a 6-os villamosra, ami a Móricz Zsigmond körtér irányába közlekedett. A két férfi ekkor figyelt fel a villamoson utazó, ittasága miatt mélyen alvó, így védekezésre képtelen sértettre.

A vádlott odalépett a férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a sértett pénztárcáját. Ezután társával együtt átnézte a pénztárca tartalmát, majd azt visszatette a sértett háta mögé az ülésre. Ezt követően a vádlott ismét odalépett az alvó férfihoz és a másik zsebét is átkutatta, ahonnan kivette a sértett mintegy 190 000 forint értékű mobiltelefonját és – a telefontokban tárolt 10 000 forint készpénzzel együtt – azt zsebre tette.

Az elkövetők a kifosztást követően a VIII. kerület, Corvin negyed megállóban leszálltak a villamosról – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Itt a videó!

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 21 éves férfit – akit a bíróság ugyanilyen bűncselekmény miatt csupán pár nappal korábban ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre – kifosztás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott fegyházbüntetését tölti.

(Címlapképünk illusztráció.)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
infostart
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version