Home Tudástár Technika, kommunikáció Videó készítés webshopoknak – ezért éri meg videó készítésbe vágni a fejszéd

Videó készítés webshopoknak – ezért éri meg videó készítésbe vágni a fejszéd

seth doyle 3rct6 njjbu unsplash

A videó készítés és a YouTube csatorna indítás minden vállalkozás számára kiváló lehetőséget jelent marketing céljaik elérésére.

A videózás ma az egyik legerőteljesebb online trend, s egyben a leghatékonyabb marketing eszköz, amelyet egyre nagyobb számban használnak azok a cégek, akik gyorsan, egyszerűen és hatékonyan szeretnék elérni potenciális ügyfeleiket.
Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen előnyei vannak a cégek számára a videózásnak, és hogy milyen tartalmakat érdemes készíteni.

Az elmúlt évtizedben a médiafogyasztási szokásokat átírta a multimédiát kiváló minőségben lejátszó okostelefonok elterjedése, a videómegosztó csatornák berobbanása az életünkbe, valamint az egyre növekvő igény a gyors és minimális erőfeszítést igénylő információszerzésre. Rövid idő alatt a videók váltak a legnépszerűbb online tartalmakká, s ma már, ha egy cég el akarja érni a célcsoportját, akkor azt legegyszerűbben hasznos és érdekes videókkal teheti meg.

Miért szuper lehetőség a videó készítés a webshopoknak?

Egész egyszerűen azért, mert a videók képesek arra, amire egyetlen más típusú tartalom sem: gyorsan és egyszerűen tudnak elmagyarázni bonyolultabb akár tartalmakat is.

Ha videót nézel, nemcsak a szövegre és a saját fantáziádra kell hagyatkoznod, hiszen a multimédia több érzékszervre is hat, és a megértést a hang és a látvány is segíti.

Ráadásul egy jól összerakott videó az érzelmekre is képes hatni, így könnyebben elérheted egy ilyen tartalommal, hogy a nézőből vásárló legyen.

Mindezek mellett videó készítés tovább előnyöket is kínál a vállalkozások számára:

–          gyors és egyszerű interakció az ügyfelekkel

–          sokoldalú felhasználási lehetőség

–          több kattintást hoznak, mint más tartalmak

–          képesek izgalmassá varázsolni egy kevésbé érdekes terméket is

–          akár működés közben is bemutathatod a termékedet

–          növelhetik az ügyfél lojalitását

–          segítik a Google / YouTube találati listán elfoglalt helyezést.

Milyen típusú videók kerüljenek a webshopra?

Készíthetsz termékbemutató videót, amelyben nem buzdítod vásárlásra a nézőt, egyszerűen csak bemutatsz neki egy szuper terméket (vagy szolgáltatást).

Népszerűek az összehasonlító videók is, amelyek egyazon gyártó több termékét vagy különböző cégek hasonló produktumait mutatják be, a különbségekre helyezve a hangsúlyt.

Az unboxing videókat imádják a nézők a webshopokon és a YouTube-on is. Ennek az az oka, hogy a „kicsomagolós videó” főleg az érzelmekre hat – a néző osztozik a videóssal a termékkel való találkozás örömében és izgalmában. Az ilyen tartalmak főleg az intuitív vásárlások számát dobják meg.

listázó videók is igen kedveltek („3 legjobb okosóra”„Az 5 legjobb karácsonyi ajándék férfiaknak”) – ezekkel inspirációt adhatunk a nézőknek a vásárláshoz.

A felsoroltakon kívül más típusú videókkal is előrukkolhatsz – a lényeg, hogy vágj bele minél előbb! Ha segítségre van szükséged, keresd bizalommal a DLX MEDIA kreatív ügynökséget, ahol A-Z-ig segítenek Neked az online tartalomgyártásban, közösségi média kommunikációban.

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version