A különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó-szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A hatéves Arian autista, felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és erről az autizmus szakértőivel is konzultálnak. A reményt hat nap után sem adták fel, a hatóságok szerint szó sem lehet a kutatás leállításáról.

beszámolók szerint a kisfiú hétfő este egyedül, kabát nélkül hagyta el a szülői házat a bremervördei Elmben. Egy térfigyelő kamera rögzítette, hogy a gyermek a közeli erdő felé fut.

A kutatás azóta tart az egész környéken, a mentősszagok a helyi lakósok közreműködésével a közeli folyóban térdig gázolva keresték, de nem találták

Pajtákat és garázsokat, szemeteskukákat kutattak át, átmenetileg lemondták a szemétszállítást is.

A keresés a szó szoros értelmében éjt-nappallá téve folyik, több esetben a kisfiú által kedvelt tűzijáték , továbbá fényszórók, éjszaka is világító léggömbök bevetésével, és zenével, illetve gyermekdalokkal is próbálkoztak.

A kutatásba közben a német hadsereg,a Bundeswehr 200 katonája is bekapcsolódott, így immár több száz rendőr, tűzoltó és katona drónok és keresőkutyák bevetésével keresi a kisfiút.

Szinte minden nap újabb önkéntesek is bekapcsolódtak a keresésbe.

Twitter-post

Szombatra azonban hatósági megfogalmazás szerint „csendes stratégiára” váltottak, Ezzel kapcsolatban autizmus szakértőkel is konzultáltak.

Az autizmus gyengébb formáját jelentő Asperger-szindrómában szenvedő gyermek nem reagál, ha beszélnek hozzá, így arra sem, ha nevén szólítják – figyelmeztet egy szakértő.

Több sajtóorgánum szerint tanácsolták azt is, hogy ne érintsék meg a kisfiút, ha megtalálják.

A kutatás a beszámolók szerint most kisebb csoportokban, csendben folyik, attól tartva, hogy a hangos zajok megijeszthetik a kisfiút. .

A segítőknek egy papírlapot adtak át, amely minden információt tartalmaz a kisfiúról, továbbá utasításokat arra vonatkozóan, hogy mit tegyenek, ha nyomára bukkannak.

Ha remény szerint megtalálják, az utasítások szerint csak egy személy közelítheti meg az az „elviszlek anyához” üzenettel.

Az elmúlt napok alacsony hőmérséklete miatt ugyanakkor a kutatás versenyfutás az idővel. Arian csak pulóvert és melegítőnadrágot viselt.

„Még mindig szilárdan hiszünk abban, hogy a kisfiút biztonságban megtalálhatjuk” – idézte a ZDF közszolgálati televízió szombaton a rendőrség egyik vezetőjét.

Egyelőre szó sem lehet a keresés leállításáról, mint ahogy arról sem, hogy a kutatást kisebb erővel folytassák – jelentette ki.

Forrás

Hirmagazin.eu