Szó szót követett, aztán elszabadultak az indulatok a VII. kerületben.

A vádirat szerint a vádlottak egy harmadik társukkal együtt – aki azóta elhalálozott – 2021. október 31-én, egy VII. kerületi szórakozóhelyen vagyonőrként dolgoztak. A hajnali órákban a vádlottak harmadik társa, a parkoló szintjén lévő lift előterében szóváltásba keveredett egy férfival, akit ennek során ököllel meg is ütött. Egyik társa ezzel egy időben elővett egy valódinak látszó fegyvert, és azt az előbbiek szerint bántalmazott férfi feje felett egyszer elsütötte, majd a férfi felé lépett és fenyegetően ráfogta a pisztolyt.

Ekkor a megtámadott férfi segítségére kelt a sértett, aki a vádlottak harmadik társát hátulról lefogta, és elhúzta a megtámadott férfi közeléből azért, hogy a további bántalmazását megakadályozza. A támadó azonban kiszabadult a fogásból, megfordult, és megrúgta a sértettet, a fegyveres vádlott pedig ekkor szintén a sértett felé fordult, ráfogta a pisztolyt, majd azt egyszer az ő irányába is elsütötte.

A sértett ennek hatására a falhoz hátrált, és felemelte a kezeit, ezzel jelezve, hogy a továbbiakban nem kíván semmilyen tettlegességben részt venni. Ennek ellenére a harmadik támadó őt többször, ököllel arcon ütötte, valamint a ruházatát megragadva a falhoz vágta a férfit. Ekkor kapcsolódott be a bántalmazásba a másik vádlott is, aki a sértett elé lépett és őt többször, ököllel megütötte. A férfi a bántalmazás következtében súlyos, orrcsonttöréssel járó sérüléseket szenvedett – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, amelyben mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyhöz kapcsolódó – az ügyészség honlapján megtekinthető – felvételen a szóváltás, majd a lövöldözés, valamint a bántalmazás egy része is látható.

Forrás

Hirmagazin.eu