Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Végre! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében – fotók

Végre! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében – fotók

Ebben a kocsiban végezték ki Fenyő Jánost / Fotó: police.hu

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a sportvezető ellen.

A vádirat szerint Gyárfás, akit az ügyészség a közleményében csak Gy. Tamásként említ, az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, aki egy videókazetta terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt.

A vádlott és a Fenyő között között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vád szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt a vállalkozó megölésével, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta P. Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

A hangtompítós Agram 2000 géppisztoly – a gyilkos fegyver, amivel Jozef R. megölte Fenyőt / Fotó: police.hu

 A vád szerint P. Tamás a megbízást elfogadta, és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Jozef. R-t a sértett megölésére.

Jozef. R. 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó sértetthez lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

A gyilkosság helyszíne a korabeli fotón / Fotó: police.hu

 A Fővárosi Főügyészség Gy. Tamás ellen felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

P. Tamással kapcsolatban – a megfelelő eljárási rend alapján – a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.

blikk


Exit mobile version