3.3 C
Budapest
2022. október. 5. szerda

Véget értek az előkészületek, lezárták a Lánchidat – fotók

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Június 16-án, szerdán hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat, illetve a budai aluljárót is.

Lapunk folyamatosan tájékoztat a Lánchíd építkezéséről, melynek során az A-Híd Zrt. modernizálja a főváros történelmi hídját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásában.

Legutóbbi cikkünk szerint a pesti oldalon befejezték az építkezés során használt két toronydaruból az elsőt (Budán is fogja egy segíteni a kivitelezést).

Mindenki ezt olvassa most!

Miután április 16-án a cég átvette a teljes munkaterületet (és ezzel egy időben a pesti oldalon lezárta a gyalogos-aluljárót), május közepén kezdődött a Duna fém- és lőszermentesítése, majd a szakemberek a pesti oldalon felállított toronydaru alapozásán dolgoztak (itt jelentős feladatokat vállalt az alvállalkozóként bevont HBM Soletanche Bachy Kft. is), elkezdték átépíteni a Clark Ádám teret, közben pedig elkészült a Lánchíd függesztett állványzata.

Az előkészületek mára véget értek, június 16-án, szerdán hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat, illetve a budai aluljárót is.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A lezárás alkalmából sajtótájékoztatót tartottak, amelyen részt vett

  • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere,
  • Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes,
  • dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója,
  • Szőke Gábor, a Budapest Közút Zrt. vezérigazgatója
  • és Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója.

Karácsony Gergely elmondta, a Lánchíd a magyar nemzeti összetartozás szimbóluma, a polgári Magyarország szimbóluma, amely összeköti Pestet és Budát, és amely összeköti történelmi tradícióit a jövőbe vetett hittel. Most 18 hónapra az autósoknak is nélkülözniük kell a Lánchidat. A főpolgármester hozzátette, a 3-as metró középső szakaszának felújítása mellett elindult a pesti alsó rakpart és a Blaha Lujza tér felújítása is, a munkálatok miatt kéri a fővárosban közlekedők türelmét.

Dr. Walter Katalin kifejtette, a mostani felújítás reményeik szerint újabb 30 évre garantálja azt, hogy ez a híd biztonságosan és szépen pompázzon Budapesten. A teljes beruházási összeg bruttó 26,5 milliárd forint. A BKK vezérigazgatója kéri a budapestiek türelmét, hiszen kényelmetlenségekkel fog járni ez a beruházás is. A hídfelújítással párhuzamosan zajlik az M0-s híd rendberakása, illetve az M3-as pótlása is megterheli a várost. Mindemellett a BKK számtalan közösségi közlekedési beavatkozással igyekszik enyhíteni a problémán.

Sal László kitért a projekt részleteire is. „Nagy nap ez a mai, elkezdődik a beruházás igazi, érdemi része, az elmúlt hónapokban ugyanis előkészítési munkák folytak. Megépítettünk 7000 négyzetméter olyan állványt, amelynek a súlya 100 tonna, ezt a kollégák gyakorlatilag kézzel hordták be a hídszerkezet alá, ugyanis csak a járdákat zártuk le erre a 3 hónapra, illetve a kerékpáros aluljárót. Folyik a tervezése és a gyártása is annak a daru rendszernek, ami a hídon fog elhelyezkedni. Jelenleg folyik az aszfalt felmarása, ma ezzel végzünk is, ezután elkezdődik a díszvilágítás és a kandeláberek bontása is.”

A következő 18 hónapban, a beruházás átadásáig, vagyis 2023 augusztusáig a többi között elbontják a vasbeton pályalemezt, elvégzik az acélszerkezet, a láncok, a horgonyzó kamrák korrózióvédelmét, felújítják, kicserélik a kőelemeket, valamint a közvilágítást – sorolta. “Ami újdonság lesz a hídon, hogy új LED dísz világítást kap a műtárgy, ami környezetbarát módon, energiatakarékosan fog működni” – folytatta.

Végül arról szólt, hogy a hídépítő csoport az elmúlt 70 évben bizonyította szakértelmét, több száz híd, a többi között a Szabadság híd és a Margit híd felújításakor.

GALÉRIA: Nézegesd meg gyönyörű képeinket!

magyarepitok

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...