Home Tudástár Technika, kommunikáció Vége a Windows 10-nek, és ez beláthatatlan következményekkel számolhat az, aki nem...

Vége a Windows 10-nek, és ez beláthatatlan következményekkel számolhat az, aki nem veszi komolyan..

pixabax

240 millió számítógép válik feleslegessé egy pillanat alatt.

Súlyos következménye lehet annak, hogy a Microsoft – jelen állás szerint – 2025 októberében nyugdíjazza a Windows 10-et: a Canalys Research becslései szerint világszerte 240 millió számítógép végezheti hulladékként a támogatás megszűnésével. Ez 480 millió kilogramm elektronikai hulladékot jelent, ami 320 000 autó tömegével egyenértékű – írja a hvg.hu.

Hiába a fizetős, kiterjesztett támogatás, amivel akár 2028-ig is kaphatnak biztonsági frissítéseket a felhasználók, a Canalys szerint költséghatékonyabb lehet egy új számítógép, mint fizetni a régi rendszer frissítéseiért.

A Windows 10-et futtató gépek igen nagy százaléka már egyáltalán nem frissíthető újabb Windowsra. Akkor sem, ha egyébként teljesítmény tekintetében még bőven évekig elég lenne egy ilyen számítógép bármire.

A felhasználóknak emiatt csak három lehetőségük lesz 2025 után:

  • fizetnek a Windows 10 frissítéseiért még három évig
  • új számítógépet vásárolnak
  • valamilyen támogatott Linux-disztribúcióra váltanak

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version