Home Főhírek Külföld „Védd meg Európát” – Önkéntesek zártak le egy hágót az Alpokban

„Védd meg Európát” – Önkéntesek zártak le egy hágót az Alpokban

Lezárták a francia–olasz határt egy nemzetközi, önkéntes csoport tagjai az Alpok egyik hágóján, az AFP francia hírügynökség szerint magyarok is vannak köztük.

Figyelemfelhívásnak szánják az akciót: szerintük meg kell állítani az illegális bevándorlókat, mert ha nem lép Európa, akkor az eddigieknél is nagyobb lesz a baj. Elvileg a francia hatóságok is védik ezt a határszakaszt, de ennek ellenére sok afrikai bevándorló átjut az olasz oldalról.

Elkezdődött az alpesi küldetés – hirdeti közösségi oldalán a Defend Europe, vagyis a „Védd meg Európát”-mozgalom. A tömeges migráció ellen küzdő európai kezdeményezés tagjai – köztük németek, dánok, olaszok, osztrákok és magyarok is – az Alpok bércein húzódó olasz–francia határra vonultak fel, hogy lezárják az újabb migrációs útvonalat.

A küldetésről fotókat is közzé tettek, amelyeken jól látni, hogy egy jelképes fizikai határzárat húztak a franciaországi Briancontól 25 kilométerre. Az aktivisták azt közölték, járőrözni is fognak, és minden illegális belépést Franciaország területére meg fognak állítani. Egy videót is közzétettek, ezen egy hatalmas, több mint száz négyzetméteres molinó látszik, amelyet az aktivisták feszítettek ki. Erre azt írták: a határ zárva, Európa nem lesz a ti otthonotok. Menjetek haza!

A legutóbb másfél hete számolt be az M1 Híradója arról, hogy a francia-olasz alpesi határ mentén fekvő Brianconba már annyi illegális migráns érkezett, hogy az őket segítő NGO-k önkényesen elfoglalták a helyi pályaudvart, és ott alakítottak ki ideiglenes szállást nekik. A zömmel afrikai migránsok tavaly év végén jelentek meg az olaszországi Bardonecchio síparadicsomban. Csoportokban gyalog nekivágnak az Alpoknak, hogy a hegyi ösvényeken át eljussanak Franciaországba.

A Defend Europe tagjai szerint az illegális migránsoknak nem Franciaországban vagy Olaszországban van helyük, hanem a szülőföldjükön.

Forrás: M1

Képek: 888.hu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version