8.9 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Vb-címek helyett a melegek jogaiért és világunk megmentéséért harcolt Sebastian Vettel

Dátum:

Megosztás:

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettelre nemcsak amiatt fognak emlékezni a Forma–1-es rajongók, mert 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert, hanem a széleskörű társadalmi szerepvállalása miatt is.

Erről Te sem maradhatsz le!

A 35 éves német pilóta az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy a világ égető problémáira, egyenlőtlenségeire a maga eszközeivel felhívja a figyelmet. A 2021-es Brit Nagydíj után például nem volt rest szemetet szedni a lelátók sorai közül. A gesztussal arra akarta felhívni a figyelmet, hogy fenntarthatóság döntő fontosságú a világ jövője szempontjából.

Vettel a tavalyi Brit Nagydíj után szemetet szedett, hogy ezzel is üzenjen a világnak, a fenntarthatóság miatt muszáj óvnunk a környezetünket/TwitterVettel a tavalyi Brit Nagydíj után szemetet szedett, hogy ezzel is üzenjen a világnak, a fenntarthatóság miatt muszáj óvnunk a környezetünket/Twitter

Erről Te sem maradhatsz le!

– Valahányszor futok és látok valamit, felveszem és a kukába teszem, vagy hazaviszem, és otthon dobom ki. A pálya menti szemétszedés jó lehetőség, hogy szembesüljek az egész emberiséget érintő problémával – magyarázta Vettel, aki az egyenlő emberiségi jogok nagy hirdetője is. Több versenyen, így a tavalyi Magyar Nagydíjon is szivárványszínű pólóban jelent meg, és élesen kritizálta a magyar jogalkotókat, akik a pedofíliát és az azonos neműek szerelmi életét próbálja egybemosni, és a bűn kategóriájába sorolni.

A német az LMBTQ-mozgalom melletti kiállása miatt még megrovásban is részesült a mogyoródi futam után.

– Szerintem nem helyes alkalmazni bizonyos törvényeket, amelyek megkülönböztetik az embereket, csak azért, mert történetesen egy férfit szeretnek nő helyett, vagy egy nőt férfi helyett. A diszkrimináció bármilyen formája helytelen. A sportágunk pedig nagy nyomást tud kifejteni, hogy az ilyen dolgokat megszüntessük a világon – érvelt Vettel, aki az egyik homoszexuálisoknak szóló magazin címlapján is szerepelt, és azt mondta, szívesen látna az F1-ben a saját neméhez vonzódó pilótát. Szaúd-Arábiában pedig női gokart-versenyt rendezett.

Vettel a tavalyi Brit Nagydíj után szemetet szedett, hogy ezzel is üzenjen a világnak, a fenntarthatóság miatt muszáj óvnunk a környezetünket/Getty ImagesA német pilóta a méhek kipusztulásának megelőzésére osztrák gyerekekkel épített életteret a rovaroknak/Getty Images

Erről Te sem maradhatsz le!

Az Aston Martin versenyzője a veszélyben lévő méhek élőhelyének bővítésében is szerepet vállalt. Egy osztrák iskola nebulóival versenyautó formájú szállodát épített az állatoknak. Aztán az elsők között bojkottálta a háború kitörése után az idei Orosz Nagydíjon való versenyzést, amit azóta ki is vettek a naptárból.

Végül, de nem utolsósorban a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát is folyamatosan hangsúlyozza, kijelentette, hogy az egymáshoz földrajzilag közel eső versenyeket egymást követő hétvégéken kell megrendezni az utazásból származó károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Képmutatással vádolják

Vettel az idei Kanadai Nagydíjon a “Stop az olajhomok-bányászatra” és “Kanada klímabűnözése” feliratú pólókban jelent meg, válaszul Sonya Savage, Alberta állam energiaügyi minisztere képmutatással vádolta a pilótát.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Annak az Aston Martinnak a versenyzője, akit a szaúdi Aramco szponzorál, panaszkodik az olajhomok miatt. Az Aramco a világ legnagyobb olajtermelője, amely a világ szén-dioxid-kibocsátásához a legnagyobb mértékben hozzájáruló vállalatnak számít – fakadt ki a politikus.

blikk

Hirmagazin.eui

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Gyermekeinknek szükségük van az online világ ismeretére, hogy jövőjükben el tudjanak igazodni az életben, .. és ezt, tanítani kellene az iskolákban!

Oktatási-, nevelési kultúra, tanulás, önkifejezés, identitásépítés, kommunikáció, média-ismeretek, kötelező tantárgyak kiszélesítésének köre, erről (is) írunk cikkünkben, ahogyan...

Schobert Norbi “rátett egy lapáttal”, vérengzésekre készíti fel a magyarokat!

Schobert Norbi szerint az éhezés és a fázás borzalmat hoz.. Brutális, mondhatni disztópikus világot fest meg Schobert Norbi, aki...

Kajdi Csaba és G.w.M. kommentcsatája a neten..

A rapper higgadtan válaszolt a sértésre, ami elég meglepő, ha celebek harcolnak. Kajdi Csaba kedden Kulcsár Edina és G.w.M...

Akinek diesel autója van, sajnos, most retteghet! .. A jövő hónaptól időszakos gázolajhiány alakulhat ki a magyar piacon!

A jelenlegi energiapiaci körülmények miatt elképzelhető, hogy novemberre akár gázolajhiány alakulhat ki – fogalmazott a Shell Hungary Magyarországért és...