Változtat a Facebook a hírfolyamon: ennek mindenki örül majd

Dátum:

Az újítás célja, hogy a felhasználók több irányítással rendelkezhessenek a saját hírfolyamuk felett.

Fotó: NorthfotoAz újítást egyelőre még csak a felhasználók kis hányada tesztelhet majd / Fotó: Northfoto

A Facebook anyacége, a Meta bejelentette, hogy tesztelni fogja, miképp lehetne személyre szabottabb felhasználóik hírfolyama—írja a The Verge nyomán a Világgazdaság. A Facebook egy pénteki blogbejegyzésben jelentette be az újítást, melyet egyelőre a felhasználók kis hányada tesztelhet majd.

Még több hír a Google, Facebook, és a kommunikáció területéről!

A cég ígérete szerint a felhasználók ezentúl beleszólhatnak majd az algoritmus működésébe, és saját maguk rendelkezhetnek arról, hogy a barátaik, a családtagjaik, vagy az oldal- vagy csoportbejegyezések kerüljenek előtérbe saját hírfolyamukban. A Meta a blogjegyzésben úgy nyilatkozott: az újítás célja, hogy a felhasználók több irányítással rendelkezhessenek a hírfolyamuk felett, így eldönthetik, miből szeretnének kevesebb, illetve több posztot látni.

A cég 2015-ben jelentette be, hogy az algoritmust aszerint változtatják meg, hogy a közeli ismerősök bejegyzései kerüljenek előrébb a brand-posztokkal szemben. 2018-ban szintén módosítottak az algoritmuson, és bejelentették, hogy azok a tartalmak élveznek majd elsőbbséget, melyek interakcióra késztetik a felhasználókat, például különböző vitatott témák kitárgyalására adhatnak lehetőséget. 2020-ban a cég ismét változtatott az algoritmus-szabályokon, ekkor a megbízhatóbb és minőségi hírforrásokat sorolta előrébb.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nem lesz pardon! A META a mesterséges intelligenciát használja a platform (Facebook) bizonyos üzemeltetési funkcióihoz..

Elkezdi betanítani a mesterséges intelligenciáját (MI) a Meta, és...

Drámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. április 25. napjától drámai változás lépett életbe a...

A TikTok borsot törhet a YouTube és a Facebook orra alá..

A platform elkezdte tesztelni az akár 60 perces videók...

Az Apple és a Google közös megoldással lépett fel a telefonos nyomkövetés ellen..

Az Apple és a Google hétfőn hivatalosan bejelentette egy...
Megszakítás