Home Főhírek Külföld Változhat az Európai Unió migrációs politikája

Változhat az Európai Unió migrációs politikája

The Next Web

Változhat az Európai Unió tévedéseken alapuló migrációs politikája, ezt jelzi, az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntése

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amely  a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.

Bakondi György azt mondta: az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságának indítványa (LIBE), amely segítette volna az illegális, tömeges bejutást Európába, kedvezett egyes liberális baloldali csoportoknak, a parlament többsége azonban nem támogatta.

Ez jelzi, hogy talán van esély rá, hogy az EU 2015 óta tartó „nagyon súlyos következményekkel járó, tévedéseken alapuló migrációs politikája” változhat.

A főtanácsadó szólt arról is: az új EP-ben megváltozott az előző két parlamentet jellemző helyzet, hogy ha a szocialista és a néppárti csoport megegyezett valamiben, az döntésnek számított parlamenti többségük miatt.

A mostani parlamentben mások szavazatai is számítanak, legyen szó akár a még ott lévő brit képviselőkről vagy a megerősödött zöld párti, illetve jobb oldali pártcsaládok szavazatairól.

Szó volt arról, hogy egy olasz egyházi kutatóintézet felmérése szerint év végére elérheti a 630 ezret is az illegálisan Itáliába érkezők száma.

Bakondi György hangsúlyozta: ezekben a kutatásban „regisztrált számokról van szó”, tehát csak azokról, akiket valamelyik hatóságnál nyilvántartásba vettek.

Valójában nagyon sok migráns, miután eléri az olasz partokat, igyekszik elrejtőzni a hatóságok elől, az így Európába érkező emberek számát tehát csak becsülni lehet – mondta.

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version