34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Valós következtetés! Ez hogyan lehetséges? – Tovább ömlik az orosz arany Svájcba, így Svájc közel 100 Millió EUR összeggel támogatta Oroszországot az Ukrajna elleni invázióban! .. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Svájc az ukrajnai invázió óta először importált aranyat Oroszországból, ami azt mutatja, hogy az iparág álláspontja enyhülhetett az országból érkező nemesfémmel szemben.

A svájci szövetségi vámhivatal adatai szerint májusban több mint 3 tonna aranyat szállítottak Svájcba Oroszországból. Ez az első szállítmány az országok között február óta.

Számoljunk csak gyorsan! A 14 K orosz arany világpiaci árfolyama: 12 876 Ft/gr, ami azt jelenti, hogy Svájc ennyivel segítette Oroszországot az Ukrajna elleni háború viselésében:

Megközelítőleg 100 Millió EUR!

Elég fura ez a helyzet, ugyanis Svájc is csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, ezzel az aranyvásárlással viszont Svájc megközelítőleg 100 Millió EUR értékben támogatta Oroszországot az Ukrajna elleni invázióban! Érdekelne, hogy mi erről az EU véleménye! (szerk.)

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket! Nézd meg az összeállításunkat, innen: Google Hírek, MTI (Magyar Távirati Iroda), Fecebook Hírek, Twitter Hírek, OS, OTS, ÖS!

A szállítmányok a múlt hónapban a kulcsfontosságú finomító központba irányuló aranyimport mintegy 2%-át teszik ki. Ez egyben az orosz aranyimport megítélésének megváltozását is jelentheti, amely az inváziót követően tabuvá vált. A legtöbb finomító lemondott az Oroszországból származó új arany elfogadásáról, miután a London Bullion Market Association törölte az ország gyártóit az akkreditáltak listájáról.

Bár ez tekinthető úgy is, mintha az orosz aranyat de facto kitiltották volna a világ egyik legnagyobb londoni piacáról, a szabályok nem tiltják meg, hogy más finomítók orosz fémet dolgozzanak fel. Svájcban négy nagy aranyfinomító működik, amelyek együttesen a világ aranytermelésének kétharmadát kezelik. A vámhatóságok szinte az összes aranyat finomításra vagy egyéb feldolgozásra regisztrálták, ami azt jelzi, hogy az ország valamelyik finomítója vette át. A négy legnagyobb – az MKS PAMP, a Metalor Technologies, az Argor-Heraeus és a Valcambi – azt mondta, hogy nem vették át a fémet.

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket! Nézd meg az összeállításunkat, innen: Google Hírek, MTI (Magyar Távirati Iroda), Fecebook Hírek, Twitter Hírek, OS, OTS, ÖS!

Márciusban legalább két nagy aranyfinomító megtagadta az orosz rudak újraolvasztását, noha a piaci szabályok ezt lehetővé tették számukra. Mások, mint például az Argor-Heraeus, azt mondták, hogy elfogadják az Oroszországban 2022 előtt finomított termékeket, amennyiben a dokumentumok igazolják, hogy ez nem jelent pénzügyi előnyt orosz személyek vagy szervezetek számára.

Egyes vásárlók továbbra is óvatosak az orosz nemesfémekkel, – például a háború előtt vert aranyrudakkal – amelyekkel még mindig lehet kereskedni a nyugati piacokon. A palládium esetében ez tartósan zavarokat okozott a londoni spotárak és a New York-i határidős ügyletek között, mivel az utóbbinál nagyobb a kockázata annak, hogy Oroszországból származó rudakat kapnak. Svájc április óta kis mennyiségű palládiumot importál Oroszországból, amely a nemesfém legnagyobb kitermelője a világon.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket! Hirmagazin.eu

Bloomberg alapján

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...