Home Főhírek Külföld Valami készül: az ukránok kiürítik az ország északi határvidékét

Valami készül: az ukránok kiürítik az ország északi határvidékét

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

A Harkivtól északra fekvő Szumi régiónak az orosz határhoz közeli településeiről szállítják el a civileket.

A határ mentén, egy öt kilométeres sávban evakuálják az ott élőket, mert az oroszok folyamatosan ágyúzzák a településeket.

Erről a CNN amerikai hírtelevízió számolt be a régió kormányzójára hivatkozva. Volodimir Artyuh szerint a civilek kimentése már régóta esedékes, mert az oroszok megállás nélkül lövik a házakat.

Mint mondta, csak az elmúlt egy hónapban 17 civil, köztük egy gyerek vesztette életét az orosz tüzérségi támadásokban. Ugyanakkor a határ közelében már lassan egy hónapja nincs áramszolgáltatás, a boltok gyakran zárva tartanak és akadozik az egészségügyi ellátás is. A kormányzó úgy jellemezte a helyzetet, hogy az emberek már nem élnek, hanem csak túlélik a napjaikat.

„A döntést a katonai helyzet elemzése alapján hoztuk” – mondta Szumi régió vezetője. Hozzátette: a kiürítést az ukrán hadsereg fogja biztosítani, hogy elkerüljék az oroszok provokációit, vagy veszélyeztessék a polgárok életét.

Nyugati megfigyelők emlékeztetnek rá: a nagyobb hadműveletek előtt többnyire kitelepítik a civileket, hogy a katonák akadálytalanul tudjanak mozogni és elkerüljék a polgári áldozatokat.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version