2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen.

A vagyonkezelő mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC – Vajna Tímea, az egykori milliárdos özvegye idén januárban pedig megerősítette, hogy a holdingcégnek ő a végső tulajdonosa.

Idén nyáron továbbra is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, így feltételezhető, hogy Andy Vajna örökségének maradék része továbbra is özvegye kezében van, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából – írja a Forbes magazin magyarországi kiadása. Vajna Tímea egyelőre nem válaszolt a kérdésekre, hogy milyen ok áll a felszámolás hátterében.

Az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata alapján a cégből 1 529 278 dollár (azaz nagyjából 500 millió forint) osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba.

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. A Forbes legutóbbi becslése alapján Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát idén februárban 38,6 milliárd forintra becsülték.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó:RAS-Archívum