Kezdőlap Főhírek Külföld V4NA: Meg­pró­bálta el­tün­tetni náci őseit az Eu­ró­pai Bi­zott­ság fő­tit­kára

V4NA: Meg­pró­bálta el­tün­tetni náci őseit az Eu­ró­pai Bi­zott­ság fő­tit­kára

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Be­fo­lyá­sát latba vetve még a róla szóló Wi­ki­pé­dia szó­cikk­ből is ki­ve­tette volna a II. vi­lág­há­ború után há­bo­rús bű­nös­ként élet­fogy­tig­lani bör­tönre ítélt nagy­ap­já­ról szóló ré­sze­ket Mar­tin Sel­mayr az Eu­ró­pai Bi­zott­ság fő­tit­kára.

Másik nagy­apja is ve­zér­kari főnök volt Hit­ler had­se­re­gé­ben – írja a V4NA nem­zet­közi hír­ügy­nök­ség.

Az Európai Unió – régóta támadások középpontjában lévő – főtitkára, az EU apparátus irányítója a V4NA értesülése szerint főnöke, Jean-Claude Juncker példájából tanult, akit élesen támadtak a náci hadseregben katonáskodó apja miatt. Joseph Juncker luxemburgi állampolgár létére töltött be magas funkciót a Wehrmachtban Adolf Hitler főparancsnoksága alatt, s vett részt a zsidók ellen irányuló katonai műveletekben is. Minderről több brit lap is cikkezett korábban, de írásaik sajátos módon nem kerültek át az európai médiába. Ugyancsak megírta a brit sajtó, hogy Juncker apósa, felesége édesapja, Louis Mathias Frising is főtisztje volt a náci hadseregnek, ahova Hitler iránti személyes szimpátiája miatt lépett be s vett részt a holokauszthoz kapcsolódó katonai műveletekben is.

A Juncker jobb kezének számító Martin Selmayr hasonló kellemetlen kérdéseket elkerülendő dönthetett úgy, hogy megpróbálja az internet lehető legtöbb felületéről törölteti háborús bűnös náci nagyapjáról szóló adatokat.

Szemfüles újságírók vették észre hogyan próbálja eltüntetni ő maga a róla szóló Wikipedia cikkből a kényesebb információkat. (Lásd pirossal az eltüntetni próbált részek)

Josef Selmayr, a Európai Bizottság főtitkárának nagyapja ugyancsak magas rangú tábornokként, Hitler közvetlen munkatársaként szolgálta a nemzeti szocialistákat, olyannyira eredményesen, hogy megkapta az egyik legmagasabb náci háborús érdemrend, a Deutsches Kreuz, a német nagykereszt arany fokozatát. Tábornokként ő volt a Wehrmacht katonai titkosszolgálatának a főparancsnoka, a kinevezésről természetesen maga Hitler döntött.

Josef Selmayr a háborús bűnös nagyapa

A kelet-európai országokra specializálódott nagyapát végül a Balkánon elkövetett cselekményei miatt háborús bűnösként ítélték el Belgrádban. Vallomását a nürnbergi perben is felolvasták. Később, a brit titkosszolgálat közbejárásra kiszabadult, ugyanis sajátos módon őt bízták meg a nyugat-német hadsereg, a Bundeswehr katonai titkosszolgálatának felépítésével és vezetésével.

Selmayr anyai nagyapja Heinrich Gaedcke is szolgálta Hitlert, előbb egy gyalogoshadosztály vezérkari tisztjeként majd egy páncélos hadosztály főparancsnokaként.

A szovjet csapatokkal szembeni hadműveletekért felelt Magyarországon, több hadtörténeti dokumentum is rögzíti a nevét.  Hitler kitüntette az első és másodosztályú Vaskereszttel, sőt a lovagkereszttel is. A háború után ő is börtönbe került.

V4NA, ripost

Exit mobile version