Kezdőlap Életmód Egészség - betegség Űzzük el a méreganyagokat örökre!

Űzzük el a méreganyagokat örökre!

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A legtöbb testi probléma forrása a szervezet méreganyag-tartalma.

A méregtelenítés – azaz detoxikálás – azért szükséges, mert életünk során sok mérgező anyag halmozódik fel szervezetünkben. Ezek lassítják a máj tisztító funkcióját, és felszívódnak a vérbe is.

Tudta, hogy szervezetében vírusok, baktériumok, paraziták, nehézfémek és különféle mérgező anyagok tanyázhatnak?

Tudta, hogy valamennyi civilizációs megbetegedés hátterében a toxinok állnak?

Ugye jó volna, ha létezne egy csodálatos „szivacs”, mely mindezeket magába szívná és eltávolítaná a szervezetéből?

Jó hírünk van: létezik!

Önt is gyötrik ezek a tünetek?

 • Gyakori fáradtság,
 • erőtlenség,
 • gázok és puffadás,
 • súlyfelesleg,
 • emésztési problémák,
 • candida,
 • paraziták,
 • visszatérő fejfájások,
 • bőrproblémák,
 • cellulit,
 • reflux.
Ha igen, akkor feltétlenül olvasson tovább!

A megoldás itt van az orra előtt!

A kínaiak már 4000 évvel ezelőtt felfedezték, hogy minden betegség forrása a szervezet felborult energetikai egyensúlyára vezethető vissza. A felborult egyensúly hátterében viszont a szervezet túlzott méreganyag-terhelése áll. Ezek az anyagok vagy kívülről jutnak a szervezetbe vagy belül keletkeznek, de mindenképpen negatív irányba befolyásolják az immunrendszer, az idegrendszer, a hormonrendszer és a kiválasztó rendszer működését. Így a szervezet egészére terhelően hatnak, befolyásolják a szív- és érrendszer, a tüdő, a máj, a vesék, a gyomor és a hasnyálmirigy, valamint a belek működését. Immunrendszerünk ezeket a terheléseket legyőzi, a túlterhelt immunrendszer azonban nem képes felismerni ezeket a toxinokat, ezért nem is küzd ellenük.

A legtöbb testi probléma forrása a szervezet méreganyag-tartalma. A méregtelenítés – azaz detoxikálás – azért szükséges, mert életünk során sok mérgező anyag halmozódik fel szervezetünkben. Ezek lassítják a máj tisztító funkcióját, és felszívódnak a vérbe is. Bármilyen anyagot viszünk is a szervezetünkbe, azt a testnek be kell építenie vagy ki kell választania. Ha többet viszünk be, mint amit ki tud választani, a többletétel zsírrá alakul, a többletméreg pedig a zsírszövetben raktározódik. Egyes nézetek szerint ez az alapja a legtöbb megbetegedésnek, és ezen túlmenően még az értékes tápanyagok felszívódását is megakadályozza. Évek alatt ez az ásványi anyagokkal megkötött méreganyag több kilónyi is lehet.

Ez a többlet veszélyezteti egészségünket. Felhalmozódásuk a különböző szervrendszerekben – hosszú távon – az anyagcsere felborulásához vezethet. A szervezetünkbe került toxinok az anyagcsere-folyamatok révén távoznak, kiválasztásukat a veséink, májunk, tüdőnk és beleink végzik. Ezeknek az öntisztító szerveknek – hogy el tudják látni a feladatukat – segítségre van szükségük. Amit tehetünk, hogy időről időre megtisztítjuk szervezetünket.

Sokszor mielőtt a toxikus túlterhelés esetleges betegséget okozna, már észleljük a tüneteit. A szervezet kezdetben rossz közérzettel reagál a mérgekre: levertség, állandó fáradtság, ízületi fájdalom, fejfájás, rossz emésztés, torokfájás, gyakori megfázás, köhögés és immungyengeség, álmatlanság, bőrkiütések… Ha ezeket észleljük és nem áll mögötte betegség, méregtelenítő kúrára lehet szükségünk.

A bélrendszer a megemésztett, de fel nem használt anyagok eltávolítását végzi. Fontos a belek tisztán tartása, mert a megterhelt bélrendszer könnyen elveszti egészséges funkcióit. Csökkenhet a jótékony baktériumok száma, amik pedig óvnának a fertőzésektől, biztosítanák a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Ezért a bél méregtelenítése és a bél mikroflórájának normalizálása igen kívánatos a betegségek komplex kezelésében.

A nem megfelelő életvitel, az ipari hulladék termékeinek hatása, a környezetszennyezés – mind a szervezet immunfunkcióinak romlásához vezet, és elősegíti a mérgek (méreganyagok) és más káros anyagok felgyülemlését. Az antibiotikumok a patogén organizmusok által okozott betegségek kezelésére szolgálnak. Antibiotikumok alkalmazásakor nemcsak a mikrobák – a betegség kórokozói -, hanem a normál bélmikroflóra is károsodik. A mikroflóra sérülésekor a méreganyagokat tartalmazó részecskék a béltraktusban összegyűlnek, azokat a vér megköti, vagyis a test méregterhelése tovább növekszik. Ez a fő oka az általános fizikai és szellemi gyengeségnek, amikor valaki nem érzi jól magát, és a szexuális funkciói is csökkentek. A mérgek által befolyásolt szervezet a közömbösítésre összpontosít, ami az anyagcserét terheli – és szélsőséges esetekben – annak összeomlását eredményezheti.

A tökéletes megoldás a ’80-as években Oroszországban jött létre a Honvédelmi Minisztérium kérésére. Az orosz csapatok abban az időben Afganisztánban állomásoztak, ahol a bélrendszeri fertőzés és a hepatitis gyakori volt, sőt nagy veszélyt jelentett a kolerajárvány. A medicina aktívszenes szorbenseket használt a mérgező anyagok eltávolítására a bélrendszerből. Hosszú távú alkalmazásában nagy hátrány volt, hogy gyengítette a gyomor nyálkahártyáját és a bélrendszert, valamint a mérgező anyagokkal együtt hasznos anyagok is távoztak, mint pl. vitaminok, nyomelemek.

Így a kutatás középpontjába olyan anyag előállítása vált szükségessé, amely rendelkezett a következő tulajdonságokkal:

 • semlegesítse a méreganyagokat a szervezetből;
 • hidrofób (víztaszító) legyen;
 • ne sértse a hámszövetet;
 • kevés időt töltsön a bélcsatornában;
 • ne szívódjon fel a véráramba, és
 • ne bomoljon le a szervezetben.
Így született meg az ENTEROSGEL®.

Ez az orvostechnikai eszköz méregtelenítő folyamatát nem az eddig ismert módon végzi. Sokan vannak, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt nem tudnak komolyabb méregtelenítő kúrákat tartani, mert a lekötött méreganyagok felszabadulása túlságosan megterhelné szervezetüket. Ez főleg a gyermekeket és az idősebb embereket érinti, de a terhes vagy szoptató kismamáknak is egyszerűen tilos az intenzív méregtelenítés.

Az ENTEROSGEL®-lel folytatott méregtelenítés nem jelent a szervezet számára drasztikus beavatkozást, azaz nem bántja a szervezet természetes működését, hanem segítséget nyújt a betegség által okozott problémák önálló és természetes megoldásához.

Kapható a patikákban, drogériákban!

Forrás: gyogyszernelkülmagazin.hu


Exit mobile version