Home Hírek Háború Ukrajna szövetségese szerint elvesztették a háborút

Ukrajna szövetségese szerint elvesztették a háborút

FORRÁS: AFP/UKRAINIAN STAFF OF THE ARMED FORCES

Ukrajna és nyugati támogatói már elvesztették a háborút Oroszországgal szemben – állította pénteken Douglas Macgregor, a Pentagon volt tanácsadója. Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese és kitüntetett veterán arra szólította fel Washingtont és Kijevet, hogy minél hamarabb kezdjenek béketárgyalásokat Moszkvával.

Macgregor megjegyzései egy olyan időszakban hangzottak el, amikor az Ukrajnának rendelkezésre álló Pentagon-források kimerülnek, miután Joe Biden elnök kormányának nem sikerült keresztülvinnie a kongresszuson egy 105 milliárd dolláros csomagot, amelynek jelentős részét Kijevnek kellett volna kapnia. Az elnök ehelyett kénytelen volt aláírni egy átmeneti törvényt, amely csak a belföldi kormányzati ügynökségek finanszírozását tartalmazta – írja az oroszhírek.hu.

Az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében Macgregor azt állította, hogy az Egyesült Államok „szinte az összes háborús készletünket, fegyverrendszerünket és lőszerünket elküldte Ukrajnának”, hozzátéve, hogy Washingtonnak nem sok minden maradt.

Az ukrajnai háborút elvesztettük

– zárta bejegyzését és felszólította a „bolondokat”, hogy „kössenek békét”.

Kedden az ABC News egy névtelenül nyilatkozó ukrán tisztviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy az amerikai gyártmányú tüzérségi lövedékek Kijevbe történő szállítása több mint 30 százalékkal csökkent, mivel Washington megpróbál egyensúlyozni Izrael és Ukrajna támogatása között.

FORRÁS: AFP/UKRAINIAN STAFF OF THE ARMED FORCES

 A meg nem nevezett tisztviselő újságíróknak azt mondta, hogyUkrajna nagy bajban van, mivel az alapvető lőszerek nem érkeznek.

Az ukrán munkatárs szerint, ha a jelenlegi tendencia folytatódik, a kijevi erők végül elveszíthetik a harctéren lévő pozícióik egy részét.

A lap szerint a hónap elején Sabrina Singh, a Pentagon helyettes szóvivője elárulta, hogy Washington az Ukrajnának korábban kiutalt támogatások mintegy 95 százalékát elköltötte, hozzátéve, hogy körülbelül 1 milliárd dollár áll rendelkezésre.

Az Egyesült Államok mintegy 44,2 milliárd dollárt költött Kijev katonai támogatására azóta, hogy 2022 februárjában kitörtek a harcok Oroszország és Ukrajna között – becsülte az amerikai külügyminisztérium e hónap elején.

Moszkva többször is elítélte a Kijevnek szánt nyugati fegyverszállításokat, ragaszkodva ahhoz, hogy azok nem változtatnak a konfliktus menetén, csupán meghosszabbítják a vérontást és növelik a NATO és Oroszország közötti közvetlen konfrontáció kockázatát – tették hozzá.

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version