15.6 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

“Újra tudok járni és beszélni!” – így érzi magát a harmadik agyvérzésén átesett magyar énekes

Dátum:

Megosztás:

Sláger Tibó idén februárban már harmadik alkalommal kapott agyvérzést. A zenész rehabilitációja jelenleg is zajlik, és bár szeretne mielőbb visszatérni a színpadra, most csak a gyógyulásra koncentrál.

Sláger Tibónak ugyanúgy indult a február 18-a, mint bármelyik másik nap. Intézte a dolgait, majd egyik pillanatról a másikra nem bírt megszólalni. A mulatós zenész a Borsnak  mesélt arról, hogy élte meg harmadik agyvérzését.

“Egy átlagos péntek délelőtt volt, nem voltam feszült, jól éreztem magam, Szombathelyen volt dolgom, majd miután hazaértem, telefonon hívtam a feleségemet. Mikor üdvözölt, számomra egy „szia” kimondása is nagy nehézségek árán sikerült csak. Próbáltam tovább beszélni, de szavaim érthetetlenné váltak. Gyakorlatilag elveszítettem a beszédkészségemet. Feleségem csak értetlenül hallgatott és ijedten visszakérdezett: „Mi történt? Hol vagy? Nem értelek!”. Fiam eközben belépett a nappaliba, odajött hozzám és kérdezett tőlem. De beszédemet ő sem értette. Átvette a telefont és jelezte páromnak, hogy baj van, azonnal mentőt kell hívni. Borzasztó érzés volt, hogy mindent láttam, éreztem, hogy forr a levegő körülöttem. De hála Istennek, ha nem is tudtam teljes szavakban kifejezni magam, értették, hogy mit szeretnék feléjük kommunikálni”

– kezdte Sláger Tibó, aki értette, mi történik körülötte, válaszolni azonban nem tudott. A zenész idővel fokozatosan visszanyerte a beszédkészségét, de gyógytornára is járnia kellett.

“Sajnos az egyensúlyérzékemből is veszítettem, ezért volt szükségem gyógytornára. Először járókerettel, majd később anélkül jártam. Ma már semmilyen eszközre nincs szükségem. A legnagyobb kihívást a vérnyomásom “beállítása” jelentette. A megfelelő gyógyszeres kezeléssel mára már ezt is sikerült beállítani. Érzem, hogy napról napra többre vagyok képes. Újra tudok járni és beszélni!

– jelentette ki a zenész, aki az elmúlt heteket a neurológián és rehabilitáción töltötte.A felépülését gyógytornász és logopédus is segítette, akik a gyakorlatok mellett sokat biztatták.

“Ez már harmadik alkalommal történik meg velem. Nem találom az okát, nem is keresem. Valószínűleg egy intő jel, hogy figyeljek jobban az egészségemre. Biztos, hogy ezt most már komolyabban veszem, mint eddig. Hála Istennek, csodával határos módon ismét rendbe jöttem, Istennek van valami terve velem. Ugyanúgy várom a közönséggel való találkozást, mint ők, hiszen a zene életem nélkülözhetetlen része. Az április közepéig tervezett bulikat vissza kellett mondanom, de jövő hónap végétől a megszokott ütemben tervezzük a szezont”

– mondta Tibó.

Forrás: Life / Hirmagazin.eu

Forrás, fotó: Facebook/Sláger Tibó

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ne csodálkozz, ha elmegy az áram

A Portfolio több olvasója is e-mailes megkeresést kapott, amikben gyakoribb áramszüneteket jelez előre működési területén az E.ON Csoporhoz...

Megsérült a gát Verespatakon, elrendelték a kilakoltatást

Erdély: Sérülést észleltek egy halastó gátján az erdélyi Verespatakon, és mivel egyelőre nem sikerült leereszteni a vizet, vasárnapra...

Zelenszkij: Limant teljesen megtisztították az orosz megszállóktól

A Donyeck megyei Liman városát teljesen megtisztították az orosz megszállóktól - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap délutáni...

Átverték a nyugdíjasokat – rendőrségi videó

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint. Budafoki rendőreink azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket...