Kezdőlap Sport Sporthirek Újra ringbe szállt Erdei Zsolt: a hangját adta annak, aki csaknem az...

Újra ringbe szállt Erdei Zsolt: a hangját adta annak, aki csaknem az ellenfele lett

A volt profi világbajnok Erdei Zsolt meglepődött a felkérésen /Fotó: RAS-archív

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Sikerrel debütált a magyar mozikban a Creed II., amely rendhagyó meglepetéssel is szolgál, bár ehhez fülelni kell.

Az ízig-vérig bokszfilmben szinkronhangként feltűnik a korábban két súlycsoportban is profi világbajnok ökölvívó, Erdei Zsolt (44), azaz Madár is!

– Nagyon meglepődtem, de annál is jobban örültem, hogy Roy Jones szinkronizálására kértek fel – áradozott Erdei, aki 13 éve kis híján ringbe is szállt az amerikai bokszlegendával, Madár rajongói ma is sajnálják, hogy Roy Jones Jr. (49) végül nem élt a kihívás jogával.

Roy Jones Jr. halmozta a vb-öveket /Fotó: Getty Images

Így legalább bizonyosságot nyert, hogy a fénykorában négy súlycsoport világbajnoki öveit is őrző bunyós azért tarthatott Erdei pofonjaitól.

– Magam is bánom, hogy nem jött össze a rangadó, de így is a tisztelője maradtam. Minden meccsét láttam, a rapszámait is kedvelem, de szakkommentátorként is hallottam. E minőségében adtam neki a hangomat, de persze a magam módján – magyarázta a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, akinek három éve már volt egy stílusos szinkronizálása: Madár akkor egy madárnak kölcsönözte a hangját az Angry Birds című rajzfilmben.

Madár két súlycsoport világbajnoka volt /Fotó: RAS-archív

– De az csak móka volt, a Creed II.-ben viszont 15 mondatom van! Nem volt ismeretlen a helyzet, hiszen szívesen vállalok szakkommentátori feladatokat, de oda kellett tenni magamat – tette hozzá Erdei, akinek nemcsak Jones miatt volt különleges a „Creed: Apollo fia” folytatása. – Amikor a 80-as évek végén először utazhattam Nyugatra, képmagnót vettem a bécsi Mariahilferstrasse egyik műszaki boltjában, és hazaérve a Rocky volt az első film, amelyet kikölcsönöztem – magyarázta Madár, utalva arra, hogy a Creed a Rocky-filmek folytatása.

A Creed II.-t csütörtök óta játsszák Magyarországon a mozik

A Mafilm Audio Kft. stúdiójában hamar kiderült, Erdei Zsolt szinkronszínészként is szárnyal.

– A Roy Jones-sztori és a szakkommentátori ténykedés miatt gondoltam Erdei Zsoltra, és sejtettem, hogy jó a ritmusérzéke, de azt nem, hogy ennyire. Instruálnom sem kellett. Csak odakísértem a mikrofonhoz, és odaadtam neki a fejhallgatót – idézte fel a Blikk kedvéért a rendező Stern Dániel, majd elmosolyodott. – Talán én vagyok az egyetlen, aki azt mondta Madárnak, „Várj, adok egy fülest”, és még mindig élek.

Roy Jones tavaly még öklözött

Ha az MMA-sztár Anderson Silva (43) hajlandó kiállni ellene, még 50 évesen is ringbe szállhat Roy Jones Jr., de ökölvívóként tavaly februárban volt az utolsó meccse, amelyet pontozással nyert a szintén amerikai Scott Sigmon (31) ellen. Az öklöző legendának számít, négy súlycsoportban szerzett vb-címet és vitathatatlan bajnok is volt, azaz mind a négy nagy szervezet vb-övét őrizte egy időben.

Forrás: Blikk

Exit mobile version