Home Külföld Kiemelt külföldi hírek Újévi japán földrengés – Még most is találnak halottakat, de túlélőket is

Újévi japán földrengés – Még most is találnak halottakat, de túlélőket is

Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

323 embert eltűntnek nyilvánítottak.

A Japán-tenger partján fekvő Isikava prefektúrát és a környező területeket sújtó újévi földrengés japán áldozatainak száma hétfő reggelre 168-ra emelkedett, 323 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak – közölték a helyi hatóságok.

A szigetcsoport nyugati oldalán pusztító, 7,5-es erősségű földrengés után több nappal, szombaton a mentők egy kilencvenes éveiben járó nőt találtak meg élve házának romjai között a félsziget csúcsán fekvő Szudzu településen.

Az újévi földrengéshez hasonló katasztrófa esetén döntő fontosságú az első 72 óta, mivel három nap elteltével jelentősen csökken a romok közé szorult emberek túlélési esélye – jelentette az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA).

A kutatást végző mentőalakulatok munkáját a felhalmozódott törmelék, a megrongálódott utak, a földcsuszamlások és az utórengések is megnehezítették. A japán média jelentései szerint a havazás tovább súlyosbította a helyzetet.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version