Kezdőlap Életmód Egészség - betegség Újabb részletek a soproni házibuliról, ahol egy szuperterjesztő fertőzte meg a vendégeket

Újabb részletek a soproni házibuliról, ahol egy szuperterjesztő fertőzte meg a vendégeket

Illusztráció, ripost

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Születésnapi bulin fertőződtek meg a vendégek

Fotó: Northfoto

A születésnapi buli szervezője és a fellépő zenész is koronavírussal fertőződött meg egy Sopron melletti családi rendezvényen.

A hetven vendég mintegy fele kapta el a vírust: napokkal a parti után derült ki, hogy az egyik vendég fertőzött volt, ő volt a „szuperterjesztő”.

Most újabb részletekre derült fény az összejövetel kapcsán.

A Hirmagazin.eu is megírta, hogy harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen, s az esettel összefüggésben több mint 120-an kerültek hatósági házi karanténba.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, hogy Hajdú-Bihar megyében észlelték először a koronavírus-járvány halmozódását, s a járványügyi vizsgálatok során derítették fel, hogy az érintettek egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen fertőződtek meg.

Információink szerint a Hajdúságból egy Sopron környéki településre költöző család tartott születésnapi bulit, így az ország keleti feléből is – Téglásról és Hajdúböszörményből – hívtak rokonokat, barátokat.

Úgy tudjuk, Sopron szélén, egy kibérelhető szálláshelyre szervezték a rendezvényt, ahová mintegy hetven vendéget hívtak: ott sem pincér, sem konyha nem volt. A bulizók egyike azonban koronavírusos volt – mindez csak nyolc nappal később derült ki –, s a partira érkezők felét megfertőzte.

A kontaktkutatások után Hajdú-Bihar után Győr-Moson-Sopron és Vas megyében találtak még fertőzötteket.

Úgy tudjuk, utóbbi esetben egy sárvári zenészről van szó, aki fellépett a rendezvényen, és ahogy azt korábban megírtuk, a buli után otthon egy családtagját fertőzte tovább.

A zenész a fellépés után beteg lett, önkéntes karanténba vonult – a két fiatalember enyhe tüneteket mutatott. Hozzájuk nem a kontaktkutatás után jutottak el, addigra már tesztet végeztetett, ami pozitív lett.

Információink szerint a szülinapi rendezvényt szervező családból a teszt a felnőtteknél is kimutatta a koronavírust, de ők tünetmentesek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint az eset is bizonyítja, hogy milyen könnyen lobbanhat be újra a járvány.

blikk / Hirmagazin.eu


Exit mobile version