Trudics Andrea, a Fidesz-KDNP jelöltje lett a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szegi polgármestere, ahol jogszabálysértés miatt vasárnap megismételték a június 9-i polgármester-választást – olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

A megismételt választáson Trudics Andreára (Fidesz-KDNP) 128-an, Kisvárdai Tiborra (független) 101-en szavaztak, Kovács Ferenc (független) és Weiszhausz Gábor Gergely (független) 1-1 voksot kapott.

Az NVI tájékoztatása szerint a névjegyzékben szereplő 350 választópolgárból 235 jelent meg a polgármester-választáson, 231 érvényes és 4 érvénytelen szavazatot adtak le.

Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje nyerte a polgármester-választást Kalocsán, ahol vasárnap a 10-es és a 11-es szavazókörben meg kellett ismételni a voksolást. A Nemzeti Választási Iroda a honlapján közölte, hogy a szavazókörök összesített adatai alapján a győztes 2423, míg Filvig Géza, a Fidesz-KDNP jelöltje 2257, Szabó Patrik, a Mi Hazánk jelöltje pedig 142 szavazatot kapott.

A megismételt polgármester-választás eredménye változott a négy héttel ezelőtti voksoláshoz képest. Júniusban Filvig Géza megelőzte Bagó Zoltán, míg a Szabó Patrik akkor is a harmadik volt a választáson.

Forrás

Hirmagazin.eu