Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség az LMP korábbi Somogy vármegyei önkormányzati képviselője és országgyűlési képviselőjelöltje ellen.

Kovács Gábort 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják.

Elsőként a Blikk értesült arról, hogy hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást. Kérdéseikkel megkeresték a nyomozó hatóságot. A következő választ kapták: „A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi ellen a hatóság elfogatóparancs adott ki, az eset körülményeiről és a nyomozás részleteiről bővebb információval nem szolgálhatunk.”

A  Metropol újabb részleteket tudott meg a bűncselekményről.

A 67 éves férfi, az LMP politikusa múlt szombaton megtévesztő információkkal egy 13 éves diákot csalt el otthonról. Később, egy még pontosan nem azonosított néptelen helyszínen, az erdő szélén, egy autóban a kiskorú kárára súlyos szexuális visszaélést követett el. A gyermekkorú áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik azonnal feljelentést tettek a rendőrségen.

A legfrissebb hírek itt!

A Somogy Vármegyei Rendőrkapitányság nyomozói, miután a férfit nem találták meg a lakóhelyén, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A Metropol úgy tudja, hogy Kovács Gábor a bűncselekmény elkövetése után azonnal külföldre szökött.

A Metropol a következő kérdésekkel fordult a Somogy Vármegyei Rendőr- Főkapitánysághoz.

Megfelel-e valóságnak az az információ, hogy a bűncselekmény gyanúsítottja megszökött Magyarországról?

Tudni-e bármit arról, hogy a gyanúsított milyen ürüggyel csalta el a kiskorút otthonról?
A gyanúsított volt-e már büntetve korábban hasonló bűncselekmények miatt?
A Somogy Vármegyei Rendőrfőkapitányság kommunikációs szolgálata a következő választ küldte:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást. A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi ellen a hatóság elfogatóparancsot adott ki, a felkutatására tett intézkedések jelenleg is folyamatban vannak. Az eset körülményeiről és a nyomozás részleteiről bővebb információval nem szolgálhatunk.”

Az LMP a botrány kirobbanása után azonnal megpróbálta eltüntetni a nyomokat, nehogy bármi a párthoz kötődő információ kiderüljön pedofíliával gyanúsított politikustársukkal kapcsolatban. Aki ma rákeres Kovács Gábor nevére, az LMP honlapján ezt találja:

pedofilbotrány

De az interneten ma is megtalálható a barcsihirek.hu oldalon a szexuális visszaéléssel gyanúsított LMP-politikus bemutatkozása.

pedofilbotrány
 
pedofilbotrány

Forrás

Hirmagazin.eu