Egy nő azzal vádolta meg Mike Tysont, hogy valamikor a kilencvenes évek elején megerőszakolta őt.

A nő – aki 5 millió dollárt követel – azt állítja, hogy az erőszakra egy limuzinban került sor, miután találkozott Tysonnal egy albany-i éjszakai klubban. A nő azt mondja, az azóta eltelt években fizikai, pszichológiai és érzelmi sérülésekkal küzd. A nyilatkozatában azt is elmesélte, hogy amikor beszállt Tyson limuzinjába, a bokszoló azonnal megérintette, majd megpróbálta megcsókolni.

Többször mondtam neki, hogy nem, és kértem, hogy hagyja abba, de ő tovább folytatta. Ezután lerántotta rólam a nadrágot, majd erőszakkal behatolt

– emlékezett vissza a nő.

A nő eskü alatt tett vallomásában nem adta meg a támadás időpontját, csak annyit mondott, hogy az 1990-es évek elején történt, nagyjából ugyanabban az időszakban, amikor Tyson – a bíróság jogerős ítélete szerint – egy másik nőt megerőszakolt. Tysont 1992. február 10-én elítélték el Desiree Washington megerőszakolásáért, s három évet ült börtönben.

A New York-i pert az állam felnőtt túlélőkre vonatkozó törvénye alapján nyújtották be, amely egyéves határidőt biztosít a szexuális erőszak áldozatainak arra, hogy évekkel vagy akár évtizedekkel ezelőtt történt támadások miatt pert indítsanak.

blikk

Hirmagazin.eu