Az ügyészség tájékoztatása szerint december 29-én történt a döbbenetes eset: egy esztergomi gyermekotthon ban egy 13 éves kislány hátba szúrta egy késsel 15 éves iskolatársát.

Ráadásul kiderült: a késelő lánynak nem ez az első ügye: fegyveres rablás miatt folyik ellene egy másik eljárás.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a megalapozott gyanú az, hogy a 13 éves gyanúsított 2019. december 29-én, 17 óra 30 perc körüli időben az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül egy 11,5 cm pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta 15 éves iskolatársát, akinek súlyos, életveszélyes sérülései lettek.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája most elrendelte a kislány letartóztatását, amelyet a gyanúsított az életkora miatt javítóintézetben tölt majd.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A lánynak nem ez az első bűnügye: felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt van ellene folyamatban egy másik büntetőeljárás is.

blikk, Hirmagazin.eu