Home Életmód Életmód hírek Új életéről mesél a Péterhalmi-erdő remetéje – videó

Új életéről mesél a Péterhalmi-erdő remetéje – videó

Már van lakhatása, állása is. Fotó: Végh István

Már nem hajléktalan 14 év után István, aki az utolsó 5 évét egy XVIII. kerületi erdőben töltötte.

Az 58 éves férfi élete akkor siklott félre, amikor szakított párjával, kisfia édesanyjával. Mint a Metropolnak elmesélte, volt párja beszélte rá, hogy hagyja ott az állását, mert keveset keres – de aztán kiderült, hogy a nő megcsalta, így se munkája, se családja nem lett…

Már van lakhatása, állása is. Fotó: Végh István

Évekig aludt hajléktalanként budapesti padokon, majd egy időre „beköltözött” egy társával egy XVIII. kerületi temetőbe – aztán az utolsó 5 évet a Péterhalmi-erdőben töltötte. Aztán most, 58 évesen döntött úgy, hogy így nem élhet tovább.

Korábban már sokan megpróbálták rábeszélni, hogy költözzön be egy szállóra, de ő ezt nem akarta: inkább kinn fagyoskodott az erdőben. De nemrég egy szemétszedési akció közben rátalált Kádár Tibor fideszes önkormányzati képviselő, aki segített neki, és másfél hét alatt elérte, hogy István új életet kezdjen.

A legfrissebb hírek itt!

A férfi most beköltözött egy hajléktalanszállóba, ahol jól érzi magát. Minden nap istentiszteletre jár, tüdőszűrésre ment, és ma már megvan a taj-kártyája is. Sőt az első állásinterjúja is sikeres volt, hamarosan munkába áll. István tele van erővel és reménnyel, a Metropolnak azt mondta, hogy nem tart a kihívástól.

Mint mondja, a szállón jó a hangulat, a munka pedig bárki összetart. – Van remény, csak akarni kell – mondja, biztatva ezzel sorstársait is.

Istvánnal a Metropol készített portréinterjút, a videót itt nézheti meg:

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version