Home Hírek Háború Túszokat tarthatott fogva a Hamász egy gázai kórház alatt

Túszokat tarthatott fogva a Hamász egy gázai kórház alatt

Túszokat tarthatott fogva a Hamász egy gázai kórház alatt / Illusztráció: MTI/EPA/HAITHAM IMAD

Túszokat tarthatott fogva a Hamász egy gázai kórház alatt. Az alagutakban cumisüvegeket és pelenkákat is találtak.

Az Izraelből elhurcolt túszok fogva tartásának jeleit találták meg a Rantiszi kórház alatt a Gázai övezet északi részén – jelentette be az izraeli katonai szóvivő.

Daniel Hagari szóvivő az X – korábban Twitter – nevű közösségimédia-platformra felrakott videóban bemutatta, hogyan kapcsolódnak össze a Hamász terrorista célokra használt, több mint húsz méter mélyen kiépített alagútjai a kórházak és iskolák alatt.

Azt gyanítják, hogy túszokat tartottak fogva a Gázai övezet északi részén a Rantiszi kórház alatti alagútban, mert a jelenlétükre utaló jelekre bukkantak. Cumisüvegeket és pelenkákat, egy széket kötelekkel és egy rögtönzött konyhát is találtak.

„A Hamász a kórház többi részétől elzárva kialakított egy helyet. Az egyik szobában fegyvereket találtak, a Hamász fegyverraktárát, robbanóanyagokat, amelyek veszélyt jelentenek a környezetükre” – mondta Daniel Hagari szóvivő.

A felkerült videó az X felhasználói szerint azonban tartalmaz téves információt. Az egyik szobában mutatott lista nem a Hamász embereinek nevét és a fogvatartottak őrizésének rendjét jelzi, hanem egy sima naptár.

Twitter-post

Izrael szerint október 7. óta a Hamász 240 embert tart fogva, többségében izraelieket, de külföldieket, köztük öt magyar állampolgárságú embert is. A túszok között gyerekek is vannak.

(MTI)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version