Kezdőlap Szabadidő Állatvilág Tucatnyi oroszlán végzett egymással egy nemzeti parkban

Tucatnyi oroszlán végzett egymással egy nemzeti parkban

IllusztrációFORRÁS: FLICKR / SHAUNAK MODI

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Két hét alatt 13 ritka oroszlán pusztult el abban az indiai nemzeti parkban, amelyet a fajta megmentéséért hoztak létre.

IllusztrációFORRÁS: FLICKR / SHAUNAK MODI

Hat oroszlán az egymással vívott harcokban és azok következményei miatt pusztult el – közölte G.K. Szinha, a nyugat-indiai Gudzsarát állam vadvédelmi hatóságának vezetője. Hogy mi történt a többivel, arról a park munkatársai is csak találgatnak.

A Gir Nemzeti Parkot kedden400 ember kutatta át a megmaradt oroszlánok után,amelyek száma az elmúlt évtizedekben jelentősen megnövekedett a területen. A 2015-ös számlálás szerint 523 ázsiai oroszlán élt ott, holott 1913-ban számuk még csak 20 volt.

Szakértők szerinta populáció növekedése területi harcokhoz, a fertőzések elterjedéséhezés egyre gyakoribb ember-oroszlán találkozásokhoz vezethet. India legfelsőbb bírósága ezért 2013-ben javasolta, hogy néhány állatot helyezzenek át egy közép-indiai parkba, ami eddig azonban még nem történt meg.

A Gir Nemzeti Parkot azért hozták létre, hogy megvédje az ázsiai oroszlánokat a kihalástól. A Gir erdő és környezete az egyetlen terület a világon, ahol a veszélyeztetett oroszlánalfaj még szabadon él.

Forrás: Origo


Exit mobile version