Kezdőlap Főhírek Külföld Trump: “tragédiák idején a nemzet összefog és ez a kötelék erősebb a...

Trump: “tragédiák idején a nemzet összefog és ez a kötelék erősebb a gyűlöletnél”

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tragédiák idején a nemzet összefog és ez kötelék erősebb a gyűlöletnél – fogalmazott Donald Trump a Fehér Házban elmondott rövid üzenetében, amelyet a szerdai tömeggyilkosság kapcsán intézett az amerikai néphez.

Az elnök előzőleg utasítást adott a nemzeti lobogók félárbocra engedésére.

A szörnyű erőszak, a gyűlölet és a gonoszság helyszínének nevezte a floridai Parkland iskoláját, ahol a 19 éves Nikolas Cruz elkövette a tömeggyilkosságot.

A nemzet szíve nehéz. Veletek vagyunk”

– üzent az elnök az áldozatok hozzátartozóinak.

A lövöldözés tizenhét halálos áldozatot követelt. A kórházakban ápolt sebesültek száma tizenhat, közülük három állapota válságos.

Trump bejelentette, hogy találkozót tervez az áldozatok hozzátartozóival, felkeresi a sebesülteket, találkozik a helyi hatóságok képviselőivel, valamint  rövid időn belül a szövetségi államok kormányzóival és az igazságügyi miniszterrel is, hogy megvizsgálják, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni az iskolákat.

Trump kiemelte, hogy soha egyetlen gyermeknek vagy tanárnak sem szabad veszélyben éreznie magát amerikai iskolákban. Meg kell változtatni az erőszak  Egyesült Államokban eluralkodott kultúráját.

Együtt kell dolgoznunk azon, hogy megteremtsük az élet méltóságának kultúráját”

– jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy kormányzati szinten kíván foglalkozni a mentális betegségek elleni küzdelemmel. “Az iskolák biztonsága elsődleges fontosságú lesz számunkra” – tette hozzá. Az elnök megnyugvásra szólította honfitársait.

Forrás: MTI

Képek: AFP


Exit mobile version