Keddre virradó éjjel meghalt Bogdán László, Cserdi település polgármestere, aki arról volt ismert, hogy minden erejével azon dolgozott, hogy a szegény falut kiemelje a mélyszegénységből, ami a módszerei révén sikerült is.

Sokszor volt kitéve súlyos incidenseknek: volt, hogy el akarták gázolni, volt, hogy leköpték egy fórumon, de nem adta fel. Idáig.

Cserdi község önkormányzata Bicsérd településhez tartozik, s Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai kirendeltségén a Blikknek telefonon megerősítették: igaz a hír, Bogdán László elhunyt, bővebb felvilágosítással azonban a család kérésére nem szolgálhatnak.

Az Index azt írja, a polgármester holttestére az önkormányzat egyik épületében talált rá, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. a portál úgy tudja, Bogdán László önkezével vetett véget életének. A Hírklikk ugyanilyen információkat kapott.

Bogdán László szegény cigány családban született Pécsett, 1974-ben. 2002-ben függetlenként Cserdi alpolgármestere lett, majd 2006-ban a település polgármesterévé választották, majd 2010-ben ismét. Korábbi munkahelyén addigra bejárta a ranglétra minden fokát, a polgármesterség miatt termelési vezetőként búcsúzott a vállalattól.

Nagy vitát váltott ki bűnmegelőzési programja: cigány gyerekeket vitt börtönlátogatásra. Kezdetektől konfliktusai voltak a politikai pártokhoz kötődő cigányszervezetekkel. Öngondoskodásra alapozott módszerei sikeresek voltak, de ezek is vitákat váltottak ki.

Cserdiben oktatást indított a családoknak háztáji gazdaság üzemeltetéséhez szükséges szakismeretek megszerzésére. A falu tulajdonában lévő földeken mezőgazdasági termelésbe kezdtek, hagymát, krumplit termesztenek, állattartással foglalkoznak, fóliasátort építettek. A megtermelt feleslegből szegény családokat támogatnak országszerte, többek között Pécsett, de még Budapesten is.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/Balogh Zoltán