Sajnos, nem ritka, így nincs abban semmi szokatlan vagy meglepő, ha egy idős ember életét veszíti a kórházban, de ami másfél éve Nyíregyházán történt, arra nincsenek is megfelelő szavak.

A tragikus történet főszereplője egy 74 éves asszony, aki még 2022. október 6-án veszítette életét a Sóstói úti intézményben, ahova öt nappal előtte került tüdőgyulladás miatt. Juliannának gyermeke nem született, férje sem volt, ahogy a két esztendővel fiatalabb húgának sem, akivel világéletükben együtt éltek. Imádták egymást, mindenben támogatták a másikat. A betegségéből rövidesen felépülhetett volna, csakhogy a kórteremben váratlanul meggyilkolták. A sors furcsa fintora, hogy a zsaruk felelősségre sem tudták vonni az elkövetőt, hiszen néhány nap leforgása alatt ő is elhunyt.

– Folyamatosan mentem látogatni, ám – a legnagyobb döbbenetemre – egyik nap teljesen be volt kötözve a feje, csak a szeme látszódott ki. Szörnyű állapotban volt a testvérem, csak annyit tudott suttogni, hogy egy magas ember bántalmazta, másnap pedig meg is halt szegény. Az orvosok azt mondták, biztosan öngyilkos akart lenni, de ez hazugság volt! – mesélte a Blikknek a tragikus történetet a testvér, Erzsébet.

Csak később derült ki: Juliannát az egyik betegtársa egy törött csészével gyakorlatilag agyonverte, amiről a kórház nem is adott nekik semmiféle tájékoztatást. A Blikk birtokába jutott rendőrségi jegyzőkönyvekben az áll: az orvosszakértői vélemény szerint az asszony halála erőszakos úton, vérveszteséges sokk miatt következett be, amit az egész testét beborító metszett és vágott sérülések okoztak. Az asszony próbálhatott védekezni, a zúzódásokból és a törött ujjaiból legalábbis erre lehet következtetni.

– A halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás 2023. március 30-án került megszüntetésre az elkövető halála miatt, ami néhány nappal a bűncselekmény után következett be. A nyomozók addig felderítettek mindent, hogy más személy szóba jöhetett-e, de azt állapították meg, hogy csak a szobatárs lehetett az elkövető – erősítette meg értesüléseinket dr. Borsodi-Buss Emese Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Az esettel kapcsolatban természetesen megkerestük a kórházat, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Amikor a tragédia után a gyászoló hozzátartozók bementek a kórterembe, még találkozhattak a feltételezett gyilkos aggastyánnal, akit igyekeztek számon kérni.

Dr. Helmeczy László, a család ügyvédje polgári pert indított a kórházzal szemben, és a keresetében arra kérte a bíróságot, az intézményt kötelezze többek között a három hozzátartozó részére testvérük tragikus és értelmetlen elvesztése miatt 12 millió forint sérelemdíj megfizetésére.

Kép és cikk: Blikk.hu;

Forrás


#kórház , #emberölés , #nyíregyháza , #miavéleményed , #monddmegte , #tiktok , #hirmagazin#18+,

Hirmagazin.eu