Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Tömegkarambol és áradások, a hétvége krónikája..

Tömegkarambol és áradások, a hétvége krónikája..

vwtk9kpturbxy81yju2yznmmdbmnjdmntu2nmzlntmwyzm4njlhmju0oc5qcgerlqlna98awsobotaf
Hömpölygött a víz a X. kerületi Maglódi úton / Fotó: MTI Mihádák Zoltán

Négy személygépkocsi ütközött a M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Tatánál vasárnap délután, a baleset miatt torlódás alakult ki

– közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a baleset az autópálya 72-es kilométerénél történt, egy ember könnyebben megsérült.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A helyszíni szemlét a rendőrség megkezdte, a forgalom azonban csak a leálló- és a külső sávon halad – tették hozzá.

Az Útinform tájékoztatása szerint a közlekedőknek legalább egy óra pluszmenetidővel kell számolniuk, ezért azt tanácsolták, hogy a Tatabánya-centrum csomópontnál kerüljenek az 1-es főút felé.

Nem unatkoztak a hétvégén a tűzoltók és a rendőrök: durva viharok törték meg a hőségtől tomboló nyarat

Víz alatt a Maglódi út: Budapesten sem bírt a csatornarendszer a hirtelen lezúduló áradattal

Vasárnap délutánig már száznál több bejelentés érkezett viharkárokról, a legtöbb segélykérés Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből jött. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.
A budapesti tűzoltók és rendőrök sem unatkoztak, a csatornarendszer több utcán sem bírt a hatalmas mennyiségben, rövid idő alatt lezúduló vízzel, több utcát le kellett zárni az áradat levonulásáig.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Kétbodonyban hegyi folyóként hömpölygött a víz az utcákon Foto: Facebook

A legtöbb segélykérés utakra, épületekre dőlt fákról érkezett, de több ingatlan pincéjébe, alsó épületbe is betört a hirtelen lezúduló esővíz az ország keleti megyéiben. Debrecenben több utcában is beavatkoztak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Kenderesen, Fegyverneken és Berekfürdőn kellett dolgozniuk a katasztrófavédelem munkatársainak. A nógrádi Kétbodonyban több utcát is le kellett zárni, a települést elöntötte a villámárvíz. A pillanatok alatt lecsapó vihar nyomában sebes hegyi folyóként hömpölygött a víz az utcákon, több árkot is elmosott az áradat.

Szabó Attila rendőr zászlós, és hajóvezetője, Vidra Sándor rendőr főtörzsőrmester mentették ki a hét, életveszélybe került kenust /Fotó: police.hu

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Rendőrőrsének járőrei szombat délután a Tisza-tóról mentettek ki egy vízitúrázó csoportot. A kenusokat a tó közepén érte a vihar, a szél által felkorbácsolt vízben nem tudtak partra evezni. A vízi rendőrök kimentették a túrázókat, még mielőtt beborultak volna a vízbe, a vihar elmúltával a sodródó csónakokat, csomagokat is összeszedték és partra vontatták a járőrök.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Özönvíz: brutális mennyiségű eső zúdult erre a borsodi településre

Új napi csapadékrekordot hozott a szombaton érkezett hidegfront; Tiszakarádra „özönvíz” zúdult – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján. Szombaton markáns hidegfront vonult át az ország felett. Többfelé fordultak elő heves zivatarok az országban, nagy területen hullott jelentős mennyiségű csapadék

– tudatták.

A legtöbb csapadékot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon mérték, ahol 123,2 milliméternyi csapadék zúdult le néhány óra leforgása alatt.

Ez új napi csapadékrekord, a korábbi rekord 105,8 milliméter volt, amelyet Fertőrákoson regisztráltak 2014-ben

Az előrejelzés szerint vasárnap a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű. Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek.

A délnyugati, nyugati megyékben gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Nagy területen megerősödhet, néhol, valamint zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 Celsius-fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Egy utcát teljesen megbénított a felhőszakadás Budapesten: fotók a villámárvízről

Villámárvíz Budapesten / Fotó: MTI Mihádák Zoltán

Szombaton több megyére is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, zivatarok veszélye miatt. Hidegfront érkezett és vonul át ma hazánkon. Sorra alakultak a zivatarok előbb az északi, dunántúli és középső tájakon, délutánra keletre is megérkezett az öntözés.
Országszerte érkeztek jelentések, az eső a fővárost sem kímélte. Hatalmas mennyiségű víz zúdult Budapestre, a X. kerületben olyan magasan áll a víz, hogy le kellett zárni egy utat.

A X. kerületi Maglódi utat teljesen beborította a víz, ezért a Gitár utca és Téglavető utca közötti szakaszt lezárták. A helyszínen uralkodó állapotokról fotók is készültek.


Galéria

Exit mobile version