Home Külföld Kiemelt külföldi hírek Több tucat A-listás sztár fejezte ki háláját Joe Bidennek, hogy segített hazajuttatni...

Több tucat A-listás sztár fejezte ki háláját Joe Bidennek, hogy segített hazajuttatni több, a Hamász által ejtett túszt

mafab

A legnagyobb hollywoodi nevek méltatták Joe Biden amerikai elnököt „rendíthetetlen erkölcsi meggyőződéséért” és azért, hogy segített hazajuttatni a Hamász által az Izrael elleni terrortámadás során ejtett túszok közül néhányat.

A szókimondó beszédektől kezdve, a múlt héten Izraelbe tett gyors látogatásán át a térségben való erős amerikai katonai jelenlétig Biden egyértelműen kiállt a zsidó állam és annak önvédelemhez való joga mellett a Hamász október 7-i véres meglepetésszerű támadása óta, amely 1400 halálos áldozatot és több ezer sebesültet követelt.

Még Nurit Cooper és Yocheved Lifshitz hétfő délutáni, valamint Judith és Natalie Raanan (anya és lánya) múlt hét végi szabadon bocsátásával együtt is több mint 200, a Hamász által az október 7-i terrortámadás során elrabolt, sokféle nemzetiségű személy – a gyerekektől az idősekig – továbbra is fogságban van.

Hollywood nyilvános álláspontját a válság során megkérdőjelezték. A szakma néhány legnagyobb írójának kérése ellenére a WGA úgy döntött, hogy nem nyilatkozik Izrael megtámadásáról. A DGA és a még mindig sztrájkoló SAG-AFTRA azonban egyaránt közleményt adott ki, amelyben elítélték „az izraeli nép elleni, október 7-i szörnyű agresszív cselekményeket”. A nagy ügynökségek, a WME, a CAA és az UTA is hasonlóan nyilatkoztak.

Korábban, többek közt a Mattel vezérigazgatója, Ynon Kreiz, a Paramount-os Brian Robbins és mások is kijelentették: „Egyértelműen szolidárisak vagyunk Izraellel a terrorizmus elleni globális küzdelemben”. Vállalati szinten a Disney, a Comcast, a Skydance és mások milliókat adományoztak a Magen David Adomnak, a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének egyik tagszervezetének és más szervezeteknek.

A NoHostageLeftBehind weboldalon hétfőn közzétett, Bidennek címzett levelet  többek között aláírták Amy SchumerAdam SandlerBen StillerGal GadotChris RockBradley CooperMadonnaSacha Baron CohenTaika WaititiOlivia WildeZoe SaldanaSean CombsCourteney CoxEwan McGregorGwyneth PaltrowHarvey KeitelJack BlackJeff GoldblumJessica BielJon HammJosh BrolinJustin TimberlakeKaty PerryKirsten DunstLana Del ReyLaura DernLiev SchreiberMila KunisOrlando BloomRita OraSting és még sokan mások.

A levél október 23-án kelt és így szólt:

Tisztelt Biden elnök úr!

Örömmel tölt el bennünket a két amerikai túsz, Judith Ranaan és lánya, Natalie Ranaan pénteki szabadon bocsátása, valamint két izraeli, Nurit Cooper és Yocheved Lifshitz mai szabadon bocsátása, akiknek férje továbbra is fogságban van.

Megkönnyebbülésünket azonban mérsékli az a mélységes aggodalmunk, hogy 220 ártatlan ember, köztük 30 gyermek továbbra is a terroristák fogságában van, akiket kínzással és halállal fenyegetnek. Őket a Hamász az október 7-i kegyetlen mészárlás során fogta el, ahol több mint 1400 izraelit mészároltak le – nőket erőszakoltak meg, családokat égettek el élve, csecsemőket fejeztek le.

Köszönjük megingathatatlan erkölcsi meggyőződését, vezetését és támogatását a zsidó nép iránt, amelyet a Hamász, a csoport több mint 35 évvel ezelőtti megalakulása óta terrorizál, és a palesztinok iránt, akiket a Hamász szintén terrorizál, elnyom és áldozattá tesz az elmúlt 17 évben, amióta a csoport Gázát kormányozza.

Mindannyian ugyanazt akarjuk: az izraeliek és a palesztinok szabadságát, hogy békében élhessenek egymás mellett. Szabadságot a Hamász által terjesztett brutális erőszaktól. És a legsürgősebben, ebben a pillanatban, a túszok szabadságát.

Arra kérünk mindenkit, hogy ne nyugodjon addig, amíg az összes túszt ki nem engedik. Egyetlen túsz sem maradhat hátra. Akár amerikai, argentin, ausztrál, azerbajdzsáni, brazil, brit, kanadai, chilei, kínai, dán, holland, eritreai, filippínó, francia, német, indiai, izraeli, olasz, kazah, mexikói, panamai, paraguayi, perui, lengyel, portugál, román, orosz, dél-afrikai, spanyol, Sri Lanka-i, thaiföldi, ukrán, üzbég, vagy más, haza kell hoznunk őket.”

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version