26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Több mint [email protected]! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

17 évet ült börtönben a férfi a hasonmása helyett

A kép jobb oldalán az ártatlan Jones. Foto: szmo

Fegyveres rablásért 19 év börtönre ítélték az amerikai Richard Anthony Jonest, ám kiderült, hogy nem is ő követte el a bűncselekményt…

Jones több mint 17 évet töltött a rácsok mögött egy olyan dologért, amit el sem követett. Most 310 millió forintnak megfelelő kárpótlást kap Kansas államtól. A férfit még 1999-ben, egy nő fegyveres kirablásáért ítélték el, annak ellenére, hogy sziklaszilárd alibije volt: a támadáskor egy születésnapi bulin vett részt, amit a barátai is igazoltak. Ám úgy néz ez még sem volt elég a hatóságoknak; a férfit elítélték, ugyanis megszólalásig hasonlított a valódi elkövetőre, ráadásul még a keresztnevük is megegyezett. DNS-bizonyíték és ujjlenyomatok hiányában csak a szemtanúk vallomására tudott hagyatkozni akkor a bíróság, ezért születhetett meg a téves ítélet.

A szabadulás pillanatai, találkozás a családdal.

Jones azonban a történtek ellenére mégis szerencsésnek tartja magát, ugyanis 2 évvel ezelőtt a börtönben hallotta, hogy van egy férfi, aki nagyon hasonlít rá és “Ricky”-nek hívják. Ráadásul közelebb is lakik a bűntett helyszínéhez. Akkor felkeresett egy jogi tanácsadó szervezetet, akik tévesen elítélt vádlottak ügyeivel foglalkoznak, hogy segítsenek megtalálni a másik férfit. Szerencsére sikerrel jártak, így 17 év után szabadulhatott. Mindössze azt az elvesztegetett időt sajnálja, amit nem tölthetett a gyerekeivel.

Forrás: noizz.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Karalyos Marci és Hajósi Miklós élőben a rallyról.. – interjú, képek

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a...

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...
facebook