Kevesebb mint két hét múlva már a legfontosabb biztonsági frissítések sem érkeznek majd meg a Windows 7-re, ami azért nagy probléma, mert több millió számítógépen még mindig ez a régi rendszer működik.

A Windows 7 kétségtelenül minden idők egyik legnépszerűbb és legjobb számítógépes operációs rendszere volt. Ehhez több dolog is hozzájárult, de a Windows XP után ez tűnt a leginkább logikus fejlesztési pontnak a legtöbb felhasználó számára, és a továbbhaladásban az sem segített, hogy a Microsoft következő rendszere, a Windows 8 nem sikerült kiemelkedően jól.

A VÁLLALAT IDŐ ELŐTT KEZDTE EL ERŐLTETNI AZ ÉRINTÉSES KIJELZŐKRE FEJLESZTETT CSEMPÉS FELÜLETET, ÉS PERSZE OLYAN DOLGOK SEM SEGÍTETTEK, MINT HOGY ELTÜNTETTÉK A WINDOWSBAN MINDIG ALAPNAK SZÁMÍTÓ START MENÜT.

A Windows 10 ugyan számos ponton korrigálta az előd tévedéseit, és főleg ma már (számos frissítés után) egy ténylegesen kiválóan használható rendszer, azonban sokan egyrészt megégették magukat a 8-as verzióval, másrészt pedig sokan úgy vélik, hogy ameddig működik valami, addig minek váltani.

PEDIG MOST MÁR NAGYON IDŐSZERŰ LENNE, UGYANIS A MICROSOFT MÁR TÖBB MINT EGY ÉVE JELENTETTE BE, HOGY VÉGLEG MEGSZŰNIK A WINDOWS 7 TÁMOGATÁSA.

Persze, nagyon sok esetben a váltás nem olyan egyszerű: a vállalati szférában, egészségügyben, közigazgatásban nem olyan magától értetődő egy új rendszer feltelepítése, mint otthoni körülmények között, így a Microsoft adott egy kis kibúvót: egy külön összeg befizetése után még három évig megkaphatja a Windows 7 a legfontosabb biztonsági frissítéseket.

FORRÁS: MICROSOFT