Legalább tizennégyre emelkedett szombatra az Egyesült Államok déli részén, Louisianában és Texasban pusztító Laura trópusi ciklon halálos áldozatainak száma

– közölték szombaton a hatóságok.

John bel Edwards, Louisiana kormányzója megerősítette, hogy államában legalább tíz ember meghalt. Többségük azért, mert az áramszünetek idején hordozható áramgenerátort használtak otthonukban, de a keletkezett szén-monoxid miatt megfulladtak. Mások halálát a viharban kidőlt fák, ágak okozták. Egy ember akkor halt meg, amikor hajója elsüllyedt.

Az államban mintegy félmillió háztartásban nem volt elektromos áram – közölte oldalán a Poweroutage.us nevű helyi szolgáltató.

A Texasban feljegyzett négy halálos áldozat közül három szintén szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét. A Beaumont Enterprise című helyi lap megírta, hogy olyan hajléktalanokról van szó, akik egy billiárdteremben kerestek menedéket, ahova beállítottak egy áramfejlesztőt, és a keletkezett gáz végzett velük.

A helyi média egy másik ember haláláról is beszámolt, de nem lehet tudni, hogy ez közvetlen összefüggésben állna a szélvihar dühöngésével. Egy, a CBS tévéhálózathoz tartozó csatorna arról számolt be, hogy fa dőlt a férfi lakókocsijára.

A Laura vasárnap érkezett Haiti felől. A Hispaniola szigetének nyugati részén fekvő államban a hivatalos adatok szerint 31 ember halt meg a ciklon tombolásában. A szomszédos Dominikai Köztársaságban négy ember halt meg.

A Karibi-térség után a Mexikói-öblön át haladt a Laura az Egyesült Államok partjai felé, ahol csütörtök délutánra a négyes erősségű hurrikán trópusi viharrá gyengült.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu