11.1 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

“Tiszta vízet öntött a pohárba” a diósjenői emberölésekkel kapcsolatban a Nógrád Megyei RFK – videó

Dátum:

Megosztás:

Salgótarjánban sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a 13 éve eltűnt diósjenőről eltűnt lányok meggyilkolásával kapcsolatban.

A feltételezett elkövetőt – a 47 éves férfit, aki a lányok nevelőapja volt – pénteken vette őrizetbe a rendőrség, a Balassagyarmat Járásbíróság nyomozási bírája pedig egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. Azzal gyanúsítják, hogy megölte és elföldelte a 14 éves Krisztinát és a 19 esztendős Alexandrát.

A 13 éves, eddig megoldatlan bűnügyben eredmények születtek:korábban egy hatalmas munkagép jelent meg a diósjenői Börzsönyi utcában, ahol a kertben megtalálták az egyik lány földi maradványait.

A 2021. év őszén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán indított büntetőeljárás előzményeként a Rétsági Rendőrkapitányság – bejelentés alapján – 2009 év elejétől folytatott körözési tevékenységet egy akkor 14 és egy 19 éves eltűnt testvérpár tartózkodási helyének megállapítása céljából. A körözési eljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015. évben hatáskörébe vonta.

Az elmúlt években – a jogszabályok által biztosított eljárási lehetőségek széleskörű felhasználásával – továbbá dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, országos főkapitányi biztos, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt élet ellenes ügyek koordinátora, és a NEBEK Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztály munkatársai szakirányítása mellett a körözési tevékenység folyamatban volt. Ennek során minden olyan információt, adatot, tényt, körülményt megvizsgált az eljáró szerv, amely a tartózkodási hely megállapításához vagy az esetleges bűncselekmény gyanújának megalapozottságához hozzájárult.

Az elmúlt időszakban több olyan információ és gyanús körülmény is felmerült, amelyek ellenőrzése szükséges és indokolt volt, ezek azonban a bűncselekmény elkövetésére utaló gyanút nem támasztották alá és az eltűntként körözött személyek felkutatásához sem vezettek.

A hatóság a körözési eljárások során feltérképezte az eltűntek személyi körülményeit, családi és baráti kapcsolatait, vagyoni helyzetét, szokásait. A fenti hatóságok és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által a körözési eljárás, és a nyomozás elrendelését megelőző ún. előkészítő eljárás során feltárt és összefüggéseiben gyanús körülmények arra engedtek következtetni, hogy a keresett két fiatal lány bűncselekmény áldozatává vált.

A büntetőeljárás során a gyanú rövid időn belül az eltűnt testvérek nevelőapjára terelődött. A Nógrád megyei nyomozók a beszerzett – elsősorban személyi – bizonyítékok láncolata alapján a 47 éves férfit 2022. június 30-án diósjenői lakhelyén elfogták és őrizetbe vették.

Az egyes médiahírekkel ellentétben nem találtak sem a környéken lakók, sem a hozzátartozók, sem pedig a háziorvos a területen emberi csontokat, így azt nem is közölhették a nyomozóhatósággal.

Az egyik eltűnt lány holttestét még mindig keresik / Fotó: Police.huAz egyik eltűnt lány holttestét még mindig keresik / Fotó: Police.hu

A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, aki ennek során nem volt együttműködő. A hatóság tagjai a további számos tanúkihallgatással párhuzamosan a férfi diósjenői volt tartózkodási helyének udvarán 2022. július 1-jén egy elrejtett női holttest maradványait tárták fel, aki feltehetően az eltűntként körözött 19 éves lány, aki az emberölés sértettje.

A beszerzett adatok szerint a férfi 2009 márciusában közös lakásukban hangos szóváltást követően bántalmazta a lányt, aki ennek következtében a helyszínen elhalálozott. Ezt követően, hogy a felelősségre vonást elkerülje a holttestet elásta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett az ügyészségen a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

Az ügyben számos további körülmény, adat, információ ellenőrzése van folyamatban – szakértők bevonásával – amely továbbra is annak érdekében valósul meg, hogy az eltűnt lányok, eltűnésének és a sérelmükre elkövetett lehetséges bűncselekmények körülményei feltárásra kerüljenek, az azonosítás megvalósuljon, a még elő nem talált másik lány holléte is megállapításra kerüljön. Ennek érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszíni intézkedéseket is és a bizonyítási cselekményeket is tovább folytatja.

A nyomozás érdekeire tekintettel az ügyről további információ jelenleg nem adható.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a rendőr-főkapitányság épületében dr. Kalmár Zsolt r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, valamint dr. Juhász Viktor r. alezredes, megyei bűnügyi osztályvezető.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Putyin szövetségese az ukrán győzelemre: le kell dobni az atomot! – videó

Kemény válaszlépéssel reagálna Vlagyimir Putyin egyik legfontosabb katonai szövetségese, Razman Kadirov. Az orosz csecsenföldi régió vezetője szerint az ukránok...

Labdarúgó NB I – a Ferencváros kikapott Kecskeméten

Először vesztett pontokat a Ferencváros. A címvédő és eddig százszázalékos Ferencváros 2-0-ra kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga...

„Ezt nem lehetne, ezt nem szabadna!” – Farkasházi Réka kifakadt a kölcseys tanárok elbocsátása miatt

A Budapest VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban zajló sztrájk- és elbocsátásmizéria már nemcsak a pedagógusi kört és a...

Kigyulladt egy társasház a XVIII. kerületben

Egy kétlakásos, kétszintes társasház egyik lakásának alsó szintje gyulladt ki a XVIII. kerületi Üllői úton. A kiérkező tűzoltóknak...