Home Főhírek Gazdaság Tetőfedő anyagok összehasonlítása egy helyen

Tetőfedő anyagok összehasonlítása egy helyen

teto

Tetőfedő anyagok összehasonlítása egy helyen

A tetőfedő anyagok védelmet biztosítanak a tető és a tetőszerkezet számára is, hiszen megakadályozzák, hogy az esővíz, az egyéb nedvesség, a hő és a por bejussanak a lakóházakba, épületekbe, A tetőfedő anyagok magához a tetőszerkezethez vannak hozzárögzítve. Ma már számtalan tetőfedő anyag közül választhatunk, ha éppen építkezünk vagy épületfelújítás előtt állunk.

A cserép az egyik legrégebbi tetőfedési alapanyag. A cserepeket különféle fantázia néven forgalmazzák és gyártásuk a téglához hasonlítható. Az agyagból készült cserepeket gyakorta használják a lakóépületek tetőfedésére, de ma már ennél sokkal korszerűbb megoldások is léteznek. A Pascal Trapézlemez weboldalán könnyen összehasonlíthatod egymással a különböző tetőfedő anyagokat.

Trapézlemez, hullámlemez, cserepeslemez, lemezprofil és szendvicspanel is elérhető a Pascal termékkínálatában. A cég 1998 óta foglalkozik a különféle tetőfedő termékek gyártásával és Magyarországon már 5 telephellyel is rendelkeznek. A kiváló minőségű és kedvező áru tetőfedő anyagok széles választéka található meg náluk, így ha építkezünk akkor először itt érdemes körülnézni. A különféle anyagok tetőfedésre, burkolásra és kerítések megépítésére is megoldást nyújt. A trapézlemezeket például kerítések építésére is felhasználhatjuk, de gazdaságosan burkolhatók vele a különféle mezőgazdasági épületek is.

A cserepeslemezeket legtöbbször a hagyományos tetőfedő anyagok kiváltására használják. A lemezek 0,4 és 0,5 milliméter vastagságúak és hengerelt acélból készülnek. A lemez mindkét oldala horganyzott ezért igen időtálló és tartós tetőfedő anyag. Az élettartam növeléséhez a gyártó különféle burkolatokkal kínálja termékeit. Magyarországon a hagyományos tetőfedések egyre rosszabb állapotban vannak, így érdemes felújításkor ezeket modern cserepeslemezekre leváltani.

A hullámlemez tulajdonképpen a trapézlemez egyik fajtája. Erre a tetőfedő anyagra a hullámos forma jellemző, ahogy már a neve is sejteti. A 0,4 és 0,75 milliméter vastagságban kapható lemezek horganyzottak és felületkezelt acéllemezből készülnek. Az időjárás elleni védelem maximalizálása érdekében a lemezek egyik oldalát egy műanyag réteggel is bevonják. Ma már bitumenes és műanyag hullámlemezeket is gyártanak. A műanyag hullámlemezek a legolcsóbb fedési megoldást biztosítják, így az alacsony költségvetésű építkezésekhez ajánlják. A bitumenes hullámlemez gazdaságos és tartós fedési megoldás, amelyet mára már környezetbarát módon gyártanak, formaldehid-mentesen.

A szendvicspanelek előre legyártott szerkezetek, amelyeket nem csak tetőfedésre, hanem burkolásra is gyakran használnak. A könnyű, közép nehéz illetve nehézszerkezetes épületek felhúzásakor is bátran alkalmazhatjuk a szendvicspaneleket, amelyek kiváló hőszigetelők is. A lakóépületeknél gyakorta választják térelválasztónak vagy belsőépítészeti megoldások kivitelezéséhez.

A különféle lemezprofilok nagyszerű kiegészítői a különféle tetőfedő anyagoknak. A fém lemezprofilokat hidegsajtolással gyártják és a hőkezelésnek köszönheti végleges formáját.  U-profil, Omega profil, oromszegő, párkánylemez, saroklemez, szegélylemez, gerincelem és vízvető is megrendelhető a Pascaltól, így a tetőfedéshez szinte mindent egy helyen meg tudunk vásárolni.

Személyes döntés, hogy milyen típusú tetőre esik a választás, azonban mielőtt bármire rábólintunk, nem feledkezhetünk meg olyan fontos kérdésekről, mint a ház elhelyezkedése, az éghajlati viszonyok. Ilyenkor fontos egy tetőfedő szakember véleménye, tanácsai, hogy lesz esztétikus, mégis minden igényt kielégítő, profi tetőszerkezetünk.

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version