A saját választói elől is elhallgatta az Új Kezdet nevű törpepárt, hogy a hétvégén Soros Györggyel lépett frigyre.

A liberális médiában rendszerint függetlennek eladott gödöllői polgármester, az Új Kezdet nevű párt vezetője elismerte, hogy február 8-án, Baszkföld legnépesebb városában, Bilbaóban csatlakoztak az európai liberális frakcióhoz tartozó pártcsaládhoz, nevezetesen az Európai Demokrata Párthoz (EDP).

Érdekes, hogy a mozgalom minden erejével azon volt, hogy elhallgassa a nyilvánosság és a saját támogatói elől is a csatlakozás tényét. A Magyar Nemzet visszakereste a politikus közösségi oldalára kitett posztokat, ahol Gémesi csak annyit írt, egy „konferencia” miatt van az észak-spanyolországi nagyvárosban, aminek a fejlődését dicsérte.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az Új Kezdet közösségi oldalán pedig semmiféle információ, még csak utalás sincs a nagy eseményről. Mindössze a párt honlapján, rákeresés után található egyetlen száraz mondat arról, hogy a párt az EDP teljes jogú tagja lett.

Az EDP amúgy azzal az ALDE-val alkot egy frakciót az Európai Parlamentben, melyet Soros György leghűségesebb embere, a brüsszeli fogtündér, Guy Verhofstadt vezet. Aki esetleg nem ismerné Verhofstadtot: ő egy igazi bevándorláspárti figura, aki előszeretettel kritizálja a magyar kormányt, amiért az nem akar migránsokat Európába és a saját hazájába. A brüsszeli politikus rendszeresen tart megbeszéléseket a milliárdos spekulánssal. Fotó: AFP

Az európai liberálisok brüsszeli frakciója a bevándorláspárti javaslatairól, többek között a betelepítési kvóták és a bevándorlásellenes országok megbüntetés célzó kezdeményezések támogatásáról vált ismertté az elmúlt években. Az ALDE jelenleg a negyedik legnagyobb frakció Brüsszelben, 68 képviselője van a 751 fős Európai Parlamentben, legtöbb képviselőjük szerepel a Soros-alapítvány megbízható szövetségeseinek listáján.

Visszatérve Gémesire, a volt MDF-es politikus rendszeresen kiáll a bevándorlás mellett, szerinte jó dolog elárasztani az országot illegális migránsokkal. A lap megjegyzi, hogy a gödöllői vezető az egyetlen polgármester az országban, aki háromszor is megakadályozta a kötelező betelepítési kvóta elleni önkormányzati határozat elfogadását.

888