Kezdőlap Életmód Egészség - betegség Te tudtad ezt? .. Ez van az asztali sóban itthon, és ez...

Te tudtad ezt? .. Ez van az asztali sóban itthon, és ez van az EU-ban..

Hirmagazin.eu - az asztali só mérgező
Hirmagazin.eu - az asztali só mérgező

E 536 – Kálium-ferrocianid, ez van benne itthon..

Erről többek között azt írja a szakirodalom, hogy: ,,A kálium-ferrocianid a ferrocianidok nátriummal alkotott vegyülete. A ferrocianidok vas és cianidionok kapcsolatából jönnek létre.”

“Bár a cianidionok nagyon mérgezőek,”

a vasatommal kialakított erős kapcsolat miatt a ferrocianidoknak nincs mérgező hatásuk.

Adalékanyagként a ferrocianidokat elválasztó hatásuk miatt alkalmazzák az élelmiszerekben. A konyhasó előállítása során befolyásolják a sókristályok tulajdonságait. A ferrocianidok a képződő sószemcsék közti résekben helyezkednek el, így gátolva meg összetapadásukat, biztosítva a só „folyósságát”.

Hirmagazin.eu: A gyógyszertárakban, patikákban, drogériákban kapható só semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, egészséges, és semmivel nem drágább, mint a képen látható asztali só, amelyet legfeljebb a járda sózására lehetne használni!

E 535 – Nátrium-ferrocianid, ez van benne az EU-ban..

Mindegy, hogy hogyan cicomázzuk, az E 535 és E 536 cianidokat taratalmaz, ami nagyon mérgező vegyület, bár azt írják, hogy a “vasatommal kialakított erős kapcsolat miatt a ferrocianidoknak nincs mérgező hatásuk”, de azt nem írják, hogy ha valamely gyógyszer vagy más anyag hatására a vasatom erős kapcsolata felbomlik, akkor az eredeti állapot lép érvénybe, miszerint:

a cianidionok nagyon mérgezőek..

Az asztali só mérgező itthon is, és az EU-ban is. Hirmagazin.eu

Hát ennyit józan paraszti ésszel..

Hirmagazin.eu

Exit mobile version