Bruce Willis lánya is eddig nem hallott friss információkat osztott meg édesapja állapotáról, de a szakorvos szavai szíven ütnek.

Bruce Willis lánya, Rumer egészségügyi frissítést osztott meg édesapja ritka és agresszív demenciával folytatott küzdelméről. A 35 éves Rumer Willis azt sugallja, hogy 69 éves édesapja jó hangulatban van, és a Today show-ban egyszerűen csak annyit mondott: „Nagyon jól van”.

Hozzátette, hogy a színészlegenda továbbra is csodálatos nagyapja marad kislányának, szereti a zenét, és minőségi időt tölt a családjával:

„Annyira jó a lányomhoz. Pont azelőtt találkoztunk, hogy New Yorkba jöttem. Lou most kezdett el járni, odasétált hozzá, és annyira édes volt. Ő egy lányos apuka, ízig vérig”

Azonban, bár a család nem mondta ki nyilvánosan, az orvosok a DailyMail.com-nak elárulták, hogy bár most a színész jól van, a tragikus valóság az, hogy

a Willis állapotában szenvedő betegek általában a diagnózistól számított két-három éven belül elnémulnak.

Ha ezt nézzük, már nincs sok hátra: Bruce Willis ugyanis 2022 tavasza óta szenved frontotemporális demenciában (FTD-ben). Az FTD különbözik a demencia ismertebb típusától, az Alzheimer-kórtól, azzal ellentétben nem a memória az első, ami elmúlik. Az afázia – a beszéd és a gondolatok szavakba öntésének nehézsége – a legtöbbeknél az első tünet.

Az FTD az emberek személyiségét is eltorzítja, mivel az agynak a hangulatszabályozásért felelős területét érinti, ami hirtelen erőszakos kitöréseket, a nyilvánosság előtt való helytelen viselkedést, az önismeret hiányát és szorongást vált ki.

A Willis család nemrég elmondta, hogy

a színész mindennapi élete abból áll, hogy minőségi időt tölt szeretteivel, miközben ismerős zenéket hallgat.

Szívszorító, amit az orvos kimondott

Az FTD-ben szenvedő emberek általában a diagnózistól számított nyolc-tíz éven belül meghalnak. (A viselkedésbeli változásokat tapasztaló FTD-s betegek mintegy 80 százaléka nyolc éven belül elhunyt.)

„Általában, ha a tünetek egyszer elkezdődnek, akkor a következő néhány évben elég egyenletes a folyamat.” – mondta Dr. Chris Winter, Virginiában praktizáló neurológus a DailyMail.com-nak adott nyilatkozatában. Általánosságban elmondható, hogy amikor diagnosztizálják őket, öt-tíz éves a prognózis, de a rokkantságot tekintve ez néhány év alatt bekövetkezik, sokan egyszerűen nem kommunikálnak.”

Ha az FTD-ben szenvedő személy olyan zenét hallgat, amelyet jellemzően felismer, köztudottan növeli a környezetükkel való ismeretségérzetét, és megakadályozza a hangulatváltozásokat, amelyek annyira jellemzőek erre a típusú demenciára.

Dr. Winter elmondta: „Érdekes, hogy a zenét másképp kódoljuk, mint a nyelvet, így sokszor előfordul, hogy ezek a személyek képesek énekelni egy dalt, és közben nehezen tudnak beszélni. A zene tehát nagyon hasznos.”

Tekintettel Willis anyagi erőforrásaira, a legmagasabb szintű ellátásban részesülhet, amely magában foglalja a folyamatos megfigyelést a végzetes esések vagy fertőzések megelőzése érdekében, valamint egy neurológus segítségét a betegség előrehaladásának nyomon követéséhez.

Nyitókép: Az arca mindent elárul! Friss fotó Bruce Willisről, Friss fotó jött Bruce Willisről Fotó: Getty Images

Az utolsó itthon is látható filmje a Bérgyilkos, de ebben a filmben már nem sok szerepe van. Íme a film!

Sajnos a  Knight nyomozó 3 – Függetlenség (Detective Knight: Independence) című filmben is látszanak a betegség, kimerültség jelei, azonban egy évvel korábban volt 11 db filmke, azokban semmi jele a betegségének!

2022 – Fehér elefánt (White Elephant) Arnold Solomonaaaaa 
2022 – Fortress: Célkeresztben (Fortress: Sniper’s Eye) Robertaaaaa 
2022 – Mutánsok börtöne (Corrective Measures) Lobeaaaaa 
2022 – Halál éjfél után (A Day to Die) Alston rendőrfőnökaaaaa 
2022 – Knight nyomozó 2. – Megváltás (Detective Knight: Redemption) James Knightaaaaa 
2022 – Knight nyomozó: Az öntörvényű (Detective Knight: Rogue) James Knightaaaaa 
2022 – Táv-felügyelő (Wire Room) Shane Muelleraaaaa 
2022 – Fejvadászok bosszúja (Paradise City) Ryan Swanaaaaa 
2022 – A bosszú ára (Vendetta) Donnie Fetteraaaaa 
2022 – Rosszkor, rossz helyen (Wrong Place) Frankaaaaa
2022 – Kerozin köz (Gasoline Alley) Bill Freeman nyomozóaaaaa 

Ezekből most levetítünk egy izgalmas filmet!

Rosszkor, rossz helyen

Kellemes szórakozást a filmhez!

via

Forrás

Hirmagazin.eu