Home Főhírek Gazdaság Szinte ez fáj a legjobban mindenkinek! – Iszonyatosan emelkedik a gáz ára..

Szinte ez fáj a legjobban mindenkinek! – Iszonyatosan emelkedik a gáz ára..

Nyitókép: MTI/EPA/Dumitru Doru

Két nap alatt csaknem negyedével ugrottak meg az árak.

Hétfőn több mint 13 százalékos pluszban zárta a napot a holland gáztőzsdén jegyzett következő havi földgáz ára. Ezt követően pedig kedden is folytatódik az emelkedés, már több mint 10 százalékos pluszban van a jegyzés – írja a Portfolio.

Kora délután 50 dollár körül járt a jegyzés az irányadó holland gáztőzsdén.

A Portfolió azt írja, hogy az emelkedés mögött több tényező együttese áll:

  • a Chevron ausztráliai LNG-létesítményében tovább folytatódhatnak a sztrájkok,
  • hétvégén szivárgást észleltek, majd később leállították a Finnország és Észtország közötti Balticconnector tengeri gázvezetéket. A legfrissebb információk szerint pedig a javítási munkálatok akár több hónapig is tarthatnak.
  • az izraeli kormány arra utasította a Chevront, hogy biztonsági aggályok miatt állítsák le a termelést az ország északi partvidékén található Tamar földgázmezőn.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version